Pályázati lehetőség az algák vizsgálati módszereinek kiválasztására

Az Európai Bizottság és a CEN partnerségi keretmegállapodásuk részeként aláírtak egy projektszerződést – a projekt neve „Algák és algából készült termékek” –, melynek alapja az M/547 szabványosítási kérelem.

A projekt célja a CEN/TC 454 Algák és algából készült termékek műszaki bizottság keretein belül további 7 új vizsgálati szabvány kidolgozása.

A munkát két részre bontották: az első rész a laboratóriumok közötti körvizsgálat, ahol a CEN/TC 454 által kidolgozott 7 szabvány tervezetét statisztikailag megfelelő számú laboratóriummal tesztelik. Az első fázis célja annak felmérése, hogy a módszerleírások elég világosak-e az alkalmazók számára és a várt eredményeket adják-e. Ez a szakasz interaktív és informális, a laboratóriumok kapcsolatban állnak a megbízóval.

A második részben az első rész tapasztalatai alapján elkészítik a 7 szabványtervezet végleges változatát, majd ezt validálják, és a szabványokban ezeket a validálási eredményeket szerepeltetik majd.

 

Amennyiben a pályázat felkeltette érdeklődését, kérem, jelentkezzen a timo.degroot@nen.nl vagy a cheryl.mangal@nen.nl e-mail-címen.

Jelentkezési határidő: 2022. 08. 19.

A pályázattal kapcsolatos információk az alábbi linken találhatók, valamint a pályázat is letölthető innen: https://www.cencenelec.eu/news-and-events/news/2022/callfortender/2022-07-14-algae/.

 

Csík Gabriella

Zajdon Anna

2022. augusztus

Kapcsolat

Csík Gabriella​

Kapcsolódó bizottságok

CEN/TC 454 Algák és algából készült termékek

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!