Kisfeszültségű hálózati SPD-k szabványmódosítása magyar nyelven

2022. június 1-jén megjelent magyar nyelven az MSZ EN 61643-11:2013 Kisfeszültségű túlfeszültség-védelmi eszközök. 11. rész: Kisfeszültségű hálózatra csatlakozó túlfeszültség-védelmi eszközök. Követelmények és vizsgálati módszerek című szabvány módosítása, az MSZ EN 61643-11:2012/A11:2018.

 

A szabványmódosítás tartalmazza az A típusú, dugaszolható berendezésként besorolt, hordozható SPD-kre vonatkozó új, 7.5.5. szakaszt, valamint a ZA melléklet kiegészítését.

Emellett az A11 módosítja az alapszabványt az új, előíró ZC melléklettel és a tájékoztató ZZ melléklettel. A ZC melléklet az A típusú, dugaszolható berendezésként besorolt, hordozható SPD-k egyedi követelményeit, a zárlati szilárdság vizsgálatait, az SPD-k hibás üzemmódját szimuláló kiegészítő vizsgálatot adja meg, meghatározza a működést átmeneti túlfeszültség (TOV) esetén, valamint táblázatos formában felsorolja az IEC 60364 szabványsorozatnak megfelelő rendszerek átmeneti túlfeszültségeinek vizsgálati értékeit a hordozható SPD-k esetén és a nagyfeszültségű (középfeszültségű) rendszer hibái által okozott átmeneti túlfeszültségekre vonatkozó információkat.

Éliás Gábor

2022. június

Kapcsolat

Éliás Gábor

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MCS 804 Szigetelések koordinálása

CLC/TC 37A Kisfeszültségű túlfeszültség-védelmi eszközök

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!