Antikorrupciós IR-menedzser (AkIR M)

Az MSZ ISO 37001:2019 alapján

Az MSZ ISO 37001 szabvány alkalmazása támogatja a szervezeteket, állami és nem állami szereplőket a belső vizsgálatokban, a megfelelési kultúra fejlesztésében és a belső szabályzatok kidolgozásában. Egy jól működő szervezetnek van antikorrupciós irányítási rendszere, amely ösztönzi a szervezetet a korrupció okozta költségek, kockázatok és károk elkerülésére vagy csökkentésére, valamint az üzleti tevékenység iránti bizalom növelésére, a szervezet jó hírnevének erősítése érdekében.

A képzés célja: az antikorrupciós irányítási rendszer (AkIR) kialakításában, működtetésében és fejlesztésében részt vevők felkészítése a rész- és dokumentálási feladatok elvégzésére, az antikorrupciós megfelelésért felelős vezető munkájának támogatására, illetve a kis- és közepes vállalkozások antikorrupciós irányítási rendszerének működtetésére.

Ajánljuk: olyan szervezetek, magán- és közintézmények közép- és felsővezetőinek, „compliance” szakembereinek és vezetőinek, leendő antikorrupciós megfelelésért felelős funkciót betöltő megbízottjainak, akik kiépíteni vagy tökéletesíteni kívánják az antikorrupciós irányítási rendszert.

A jelentkezés ajánlott feltétele: középfokú végzettség.

Sikeres vizsga esetén megszerezhető: az MSZT által kiállított – Antikorrupciós irányítási rendszermenedzser – oklevél.

Témakörök:

  • jogi háttér, a korrupció elleni küzdelem nemzetközi megállapodásai, az MSZ ISO 37001:2019 szakkifejezései és követelményei, korrupciós jelenségek, az AkIR kiépítése;
  • a korrupciós kockázatok felmérése;
  • az AkIR-dokumentáció, a dokumentáció felépítése és az AkIR működtetése;
  • gyakorlati példák.

A résztvevők a témakör szabványait 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Információk

Hivatkozási szám: 14/2024
Időtartam: 2,5 nap (20 óra) + vizsga
Időpont: 2024. április 8–10.
Részvételi díj: 105 000 Ft/fő + áfa
Részvételi díj vizsga nélkül: 89 000 Ft/fő + áfa

Jelentkezési lap letöltése

Elérhetőségek

MSZT székháza
Tel.: 06-1-456-6925
Fax: 06-1-456-6841
E-mail: oktatas@mszt.hu