(MSZ EN ISO 22000:2018)
A képzés célja: elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkező ÉBIR-vezetők, auditorok, belső auditorok, HACCP-rendszergazdák és élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek, felügyelők konzultációval egybekötött felkészítése az MSZ EN ISO 22000:2018 szerinti új követelményekre, a változásokra, a szabvány alkalmazásával kapcsolatos ismeretekre.
Ajánljuk: élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek működtetésében, belső/harmadik fél általi auditjában vagy hatósági ellenőrzésekben közreműködő szakembereknek.
A részvétel ajánlott feltétele: középfokú végzettség és legalább 2 éves szakterületi gyakorlat.
Sikeres vizsga esetén megszerezhető: az MSZT által kiállított – Az MSZ EN ISO 22000:2018 alkalmazására sikeresen felkészült – oklevél.
Korábban megszerzett ÉBIR-vezető, auditor, belső auditor vagy megbízott képesítést igazolók számára: az MSZT által kiállított – Az MSZ EN ISO 22000:2018alkalmazására sikeresen felkészült ÉBIR-vezető, auditor, belső auditor vagy megbízott – oklevél.
Témakörök:
- az IR-szabványok közös szerkezete, az ÉBIR-t támogató szabványosítási munka, az MSZ EN ISO 22000:2018;
- az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány értelmezése:
- a fő változások összefoglalása;
- a szervezet környezete, az alkalmazási terület meghatározása, folyamatszemlélet alkalmazása, kockázatok és lehetőségek kezelése – gyakorlati példákkal;
- teljesítményértékelés, fejlesztés, a működés támogatása, a dokumentálási követelmények, a működéssel kapcsolatos követelmények – gyakorlati példákkal;
- az MSZ EN ISO 19011:2018 szerinti belső audit;
- esettanulmány feldolgozása;
- a kockázatkezelési technikák az ÉBIR területén;
- konzultáció az előadókkal;
- vizsga.
A továbbképzés résztvevői 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg:
MSZ EN ISO 22000:2018Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények
(ISO 22000:2018)