Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek (ÉBIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány szerint; HACCP-rendszerek igazolása

A Magyar Szabványügyi Testület mint független, nonprofit köztestület felkészült az élelmiszerláncban részt vevő szervezetek az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány szerint kiépített élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerének, illetve az ezt magukba foglaló integrált rendszerek tanúsítására, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv szerinti veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP-) rendszer igazolására.

Kik számára készült az MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány?

A szabvány az élelmiszerlánc minden olyan résztvevője számára iránymutató, aki hatékony élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert akar kialakítani és működtetni. Így az élelmiszerlánc közvetlen résztvevői (pl. a takarmány-előállítók, mezőgazdasági termelők, élelmiszergyártók és -kereskedők, vendéglátóipari egységek, az élelmiszer raktározásával, szállításával foglalkozók stb.) számára, illetve az élelmiszerlánc közvetett résztvevői (a növényvédő szereket, műtrágyákat, állatgyógyászati szereket előállítók, az adalékanyagokat, élelmiszeripari gépeket, tisztító- és fertőtlenítőszereket, csomagolóanyagokat gyártók stb.) számára.

A szabvány magában foglalja a FAO/WHO Élelmiszerkönyv Bizottság által kidolgozott, és ma már a világ számos országában, így hazánkban is kötelezővé tett veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP-) rendszer alapelveit és alkalmazásának lépéseit. Az auditálható követelmények segítségével kombinálja a HACCP-tervet az előfeltételi (prerekvizit) programokkal. A veszélyelemzés az eredményes élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer kulcsa.

Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelményeket tartalmazó MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány szerint kiépített élelmiszer-biztonsági rendszer önmagában is tanúsítható, ugyanakkor felépítéséből adódóan követelményei integrálhatók egyéb irányítási rendszerek együttes kiépítésével vagy utólagos csatlakoztatással.

A Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 számú irányelve szerinti HACCP-rendszer igazolható rendszer!

A termőföldtől az asztalig, a teljes élelmiszerláncban a fogyasztók jogos elvárása a biztonságos élelmiszer. Az Európai Unió tagországaihoz hasonlóan az élelmiszer-biztonság biztosítására hazánk is kötelezően előírta a Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 számú irányelv szerinti veszélyelemzés, kritikus szabályozási pontok (HACCP-) rendszer alkalmazását, és az ennek megfelelően kiépített és működtetett élelmiszer-biztonsági rendszert. A HACCP összehangolható az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerrel.

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, és ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul testre szabott ajánlatot küldünk.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
tel.: 06-1-456-6929

Szücs Viktor
tel.: 06-1-456-6983

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk!

Együttes tanúsítás

ISO 22000 és ISO/TS 22002-1 együttes tanúsítása 

Általános Szerződési Feltételek