Megfelelőségértékelő Testületek Nemzetközi Hálózata (IQNET)

A svájci székhelyű IQNET Association (Megfelelőségértékelő Testületek Nemzetközi Hálózata) jelenleg 34 (európai és Európán kívüli) országból 35 tagszervezetet tudhat soraiban, amelyeknek megközelítőleg 400 leányvállalata van a világ országaiban, a nemzeti és nemzetközi ügyfeleket szolgálva.

A hálózat világszerte jelen lévő tagszervezeteit az országuk piacának ismerete, az érdekelt feleik minőségügyi és megfelelőségi szemléletének előmozdítását ösztönző hozzájárulásuk, a nemzetközi akkreditációk fenntartása, valamint az IQNET-megállapodások betartása iránti elkötelezettségük alapján választják ki a világméretű üzleti együttműködés és a rendszeres szakértői értékelés tekintetében.

Magyarországon az IQNET-partner az MSZT, amely 1998 óta teljes jogú tagja a szervezetnek.

Az IQNET-tagok egymás irányítási rendszertanúsítványait kölcsönösen, külön eljárás nélkül elismerik. Ennek alapja az IQNET-tagok harmonizált audit- és tanúsítási eljárása, auditoraik képzettsége, az egységes továbbképzések, valamint a tagoknál időszakonként (általában háromévenként), az IQNET által kijelölt szakmai auditorcsoport által végzett, a tagság fenntartásához szükséges ellenőrzés, értékelés és szakmai minősítés.

Az MSZT az IQNET teljes jogú tagszervezeteként a szervezetek irányítási rendszerének sikeres tanúsítási eljárása után az MSZT-tanúsítvány mellett a nemzetközi elismertségű IQNET- okiratot is kiadja az IQNET által jóváhagyott tanúsítási területeken. (Lásd Tanúsítási szolgáltatások menüpont 2-es index-szel jelölt szolgáltatások).

Az IQNET-okirat egy olyan exkluzív eszköz, amely lehetővé teszi a tanúsított szervezeteknek, hogy magabiztosan versenyezzenek a globális piacon, a világon szinte bárhol megtalálható IQNET-partnerek elismerése révén. Az országok listája itt található.

A MSZT által tanúsított szervezetek számára garantált a hiteles, megbízható és ellenőrizhető megfelelőségértékelési tevékenység, amelyet az IQNET által nyújtott üzleti előnyök is támogatnak.

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
06-1-456-6929

Szamosiné Dávid Izabella
06-1-456-6933

Állandó Bizottságok

  • Alkotmány és politika állandó bizottság
  • Szakmai értékelés és tagság állandó bizottság
  • Marketing és fejlesztési állandó bizottság
  • Harmonizációs állandó bizottság

Nemzetközi kapcsolatok