Termékek; szabvány; tanúsítás; termék tanúsítás; nemzeti szabvány; terméktanúsítási eljárás; eljárás; megfelelőség; MSZ EN ISO/IEC 17065:2013; típusvizsgálat

Termékek nemzeti szabványnak való megfelelőségének tanúsítása

Miért szükséges a termékek megfelelőségének tanúsítása?

A piacgazdaság általánossá és nemzetközivé válása, a versenyképesség biztosítása, a termékek minőségével szembeni vevői igények növekedése a cégeket arra kényszeríti, hogy termékeik megfelelőségének igazolásával, tanúsításával piaci pozíciójukat megőrizzék és bővítsék.

Hogyan működik a terméktanúsítási rendszer?

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) célja, hogy a tanúsított termékek iránti bizalom növelésével segítse a gazdasági élet szereplőinek piaci sikerét mind hazai, mind nemzetközi szinten, valamint támogassa jogkövető magatartásukat. Ennek érdekében, összhangban a szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvénnyel, kidolgozta és alkalmazza a termékek nemzeti szabványnak való megfelelőségét igazoló terméktanúsítási rendszerét.

A terméktanúsítási rendszer megfelel az MSZ EN ISO/IEC 17065:2013 Megfelelőségértékelés. Termékek, folyamatok és szolgáltatások tanúsítását végző szervezetekre vonatkozó követelmények című szabvány követelményeinek.

A terméktanúsítási rendszer szabályai szerint azon termékekre, amelyekre a műszaki követelményeket és vizsgálatokat szabványok írják elő és a gyártó a szabványnak való megfelelőséget 

  • gyártói nyilatkozattal, 
  • teljes körű típusvizsgálatokkal

igazolja, minőségirányítási rendszert alkalmaz, továbbá kötelezettséget vállal 

  • a termékek típusazonosságának rendszeres vizsgálatára, 
  • a jelhasználati előírások betartására,

a Magyar Szabványügyi Testület a termékek gyártásában, forgalmazásában, vizsgálatában, alkalmazásában jártas szakértők, illetve a szakmai érdekképviseleti szervezetek véleményének figyelembevételével engedélyezi, regisztrálja és tanúsítási okirattal igazolja az "MSZ......megvizsgálva" vizsgálati és ellenőrzési jel használatát.

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, és ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul testre szabott ajánlatot küldünk.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Tarcsi József
tel.: 06-1-456-6936

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk

Általános Szerződési Feltételek