Környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 14001:2015 szerint

A környezet, a társadalom és a gazdaság közötti egyensúly elérését a mai napig kiemelkedő feladatunknak kell tekintenünk, hogy ne csupán mi, hanem utódaink is élhető környezetben tölthessék mindennapjaikat. A környezet megkímélése, az erőforrások és a technika észszerű használata korunk központi követelménye.

A jövő kihívása az új környezetvédelmi megoldásokban van, amelyek tartósan megkímélik a környezetet és az erőforrásokat, ugyanakkor növelik a technológiai és gazdasági versenyképességet, amelyek megfelelnek a fenntartható fejlődésnek és lehetővé teszik az átláthatóságot.

A szabad piacgazdaság általánossá és nemzetközivé válása, a versenyképesség biztosítása, valamint a társadalmi és a környezetvédelemmel szembeni elvárások egyaránt a cégeket szükségszerűen arra kényszerítették, hogy környezeti politikájuk érvényesítésével piacképességüket megőrizzék és fejlesszék. A környezeti problémák nem csak a vállalat arculatában és piaci pozíciójában okoznak zavarokat, azok érintik a dolgozókat, a telephely hatásterületén lévő (külső) létesítményeket (lakó- és zöldterületeket, továbbá az ott élő embereket stb.), az illetékes önkormányzatokat és kihatnak a vállalat üzleti partnerekkel való kapcsolatára is.

A környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és működtetése elősegíti a természeti erőforrások megóvását, a szennyezések és kockázatok csökkentését, a dolgozók és a környéken lakók egészségének megőrzését. Mindenféle típusú és nagyságú szervezetben alkalmazható.

A KIR célja, hogy keretrendszert biztosítson a szervezetek számára, hogy megóvhassák a környezetet és reagálhassanak a változó környezeti körülményekre, egyensúlyban a társadalmi-gazdasági oldalról fellépő igényekkel, elősegítve ezzel a környezeti teljesítmény javítását és a szervezet megfelelési kötelezettségének teljesítését.

Az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványon alapuló rendszer alkalmazása elősegíti a szervezet környezetével, céljaival kapcsolatos kockázatok és lehetőségek kezelését  és az életciklus-szemlélet. Mindezek mellett az irányítási rendszerek azonos szerkezetének köszönhetően jelentősen egyszerűsödött a gazdasági szereplők számára az integrált rendszerek kialakítása és működtetése.

A környezetközpontú irányítási rendszer működtetése a következő kedvező hatásokat eredményezi:

  • az anyag- és energiafelhasználás csökkenése;  
  • a szennyezőanyag-kibocsátás csökkenése;
  • a hulladékkeletkezés csökkenése;
  • a hulladék-újrafelhasználás javulása;
  • a környezetbiztos üzemeltetés feltételeinek kialakítása, kockázatcsökkenés;
  • felértékelődés a pénzintézeteknél és biztosítóknál;
  • a környezetért viselt felelősségek egyértelmű meghatározása;
  • a szervezet társadalmi, közösségi és piaci megítélésének javulása;
  • új belföldi és exportpiacok megszerzése, megtartása, illetve bővítése;
  • a hatósági kapcsolatok javulása.

 Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk.

Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
tel.: 06-1-456-6929

Biacsi Levente
tel.: 06-1-456-6930

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk!

Általános Szerződési Feltételek