A fordítási szolgáltatások együttes tanúsítása az MSZ EN ISO 17100:2019 Fordítási szolgáltatások követelményei című szabvány és az MSZ EN ISO 9001 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények című szabvány szerint

A fordítási piacra jellemző erőteljes verseny egyre inkább arra kényszeríti az e területen működő szervezeteket, hogy bizonyítani tudják, szolgáltatásaik jobbak másokénál.

Az MSZ EN ISO 17100:2015 Fordítási szolgáltatások. Fordítási szolgáltatások követelményei című szabványt és módosítását a Magyar Szabványügyi Testület 2019-ben megjelentette egyesített változatként magyar nyelven MSZ EN ISO 17100:2019 hivatkozási számmal. A szabvány célja a fordításszolgáltatók által nyújtott minőségi szolgáltatások követelményrendszerének meghatározása és megállapítása. Érvényes magára a fordítási folyamatra és minden kapcsolódó, a szolgáltatáshoz tartozó tevékenységre. A teljes szolgáltatás leírását és meghatározását, a piaci igények teljesítésére alkalmazható eljárásokat és követelményeket tartalmazza, amelyeket így ügyfeleik is megismerhetnek. A tanúsítás segíti a jól működő szervezeteket abban is, hogy megtartsák a fordítási tevékenység magas színvonalát.

A szabvány főbb szempontjai:

  • emberi, műszaki és technológiai erőforrások;
  • fordítás-előkészítő folyamatok és tevékenységek, beleértve az ajánlatadást, az ügyféllel kötött megállapodást, a projekt-előkészítés folyamatait;
  • a fordítás előállítási folyamata, beleértve a fordítási szolgáltatás projektmenedzsmentjét és a fordítási folyamatot;
  • a fordítás utáni munkafolyamatok, beleértve a visszajelzések és a zárási adminisztráció folyamatát.

 

A szabvány tájékoztató jellegű mellékletei kiegészítő információkat tartalmaznak a megállapodások és projektelőírások, a projektnyilvántartás és projektjelentés, a fordítás-előkészítő feladatok, a fordítástechnológia és az értéknövelő szolgáltatások vonatkozásában.

 

Az MSZ EN ISO 17100 szabvány szerinti tanúsítás kizárólag együtt az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer tanúsításával történik.

Az MSZT jól képzett auditorai és szakértői felkészültek a szabványok alapján való integrált tanúsításra.

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, és ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul testre szabott ajánlatot küldünk.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Szamosiné Dávid Izabella
tel.: 06-1-456-6933

Tanúsítás lépései

Tekintse meg, hogyan dolgozunk!

Általános Szerződési Feltételek