Beszállítói audit – a beszállítói lánc megfelelősége a siker egyik záloga

Beszállítói audit

Érvényesítse elvárásait a beszállítói láncában!

A mai globális gazdasági környezetben a beszállítói lánc milyensége nagyban meghatározza egy vállalat sikerét. A beszállítók rákényszerülnek arra, hogy a meglévő és alkalmazott módszereiket továbbfejlesszék. A vállalatok egyik alapvető célja, hogy a vevők igényeit kielégítsék. A vállalat egyedi szabályain, politikáin és eljárásain alapuló, beszállítóinál végrehajtott audit egy megfelelőségi pillanatképet nyújt az adott szervezet erősségeiről, gyengeségeiről, mely információk felhasználhatóak a beszállítói lánc hatékony működtetéséhez.

A beszállítói audit az Ön által megadott specifikus követelményeknek, valamint a különféle minőségi, munka-, élelmiszer-, információbiztonsági, környezetvédelmi és a társadalmi felelősségvállalási előírásoknak való megfelelés ellenőrzése. Az MSZT által végrehajtott beszállítói auditokon Ön pénzt és időt takaríthat meg, továbbá azt is segít felmérni, hogy mely beszállítóknak van szüksége nemzetközileg elfogadott szabványok szerinti tanúsításra.

A beszállítói láncban végrehajtott auditok szinte minden ágazat részére hasznosak lehetnek, követelményei bármilyen szervezetre alkalmazhatók, függetlenül annak tevékenységétől, méretétől és társadalmi szerepétől.

Bár minden beszállítóértékelési programot a beszállítói auditot igénylő egyedi kérése alapján alakítunk ki, figyelembe véve az érintett szabványoknak, valamint a cége saját előírásainak/igényeinek való megfelelés ellenőrzését, előremutató lépésként az audit kiegészíthető a legjobb gyakorlat értékelésével, mely alapján a legjobb beszállítóját is ki tudja választani.

A legjobb gyakorlat értékelése auditokat kombináltan végezzük az irányításirendszer-auditokkal együtt. A legjobb gyakorlat értékelésének (BPE) koncepciója 10 kiválósági területre koncentrál.

A legjobb gyakorlat pontozási táblázata (Minta)

A beszállítói audit lépései

Az ügyfél választhat, hogy egyedi igényei alapján, egy vagy több szabvány szerinti vizsgálatot szeretne, illetve kérheti egy-egy működési terület részletesebb elemzését is.

A beszállítói audit kézzelfogható visszajelzést ad az auditált szervezet felkészültségi állapotáról, a követelményektől való eltérésről a választott egyedi/nemzetközi szabvány/előírás által meghatározott szempontrendszer alapján.

A beszállítói auditok ütemtervét az ügyfél elvárásai és a beszállító(k) időbeosztása alapján alakítjuk ki.

A helyszíni audit után jelentést készítünk a követelményhez képest fennálló eltérésekről, a szükséges kiigazító lépésekről. Továbbá megjelölésre kerülnek a fejlesztésre szoruló területek, folyamatok is.

Az MSZT erőssége nem csak az, hogy magyar nyelven elérhetők a magas szintű auditok, illetve nemzetközi elismertséget is biztosít IQNet-tagsága révén, hanem az 50 főből álló, képzett auditori csapatának kombinált készségei, integrált auditok területén szerzett széles körű tapasztalata is.

Sikerünk alapja a szoros és egyben rugalmas partneri kapcsolat, amellyel az Ön szervezetének fejlődését szolgáljuk.

Kiknek ajánljuk, kiknek lehet hasznos?

Azoknak a felső és középvezetőknek ajánljuk, akik a beszállítóik folyamatos fejlesztése révén cégük, részlegük/üzletáguk hatékonyságát, ezáltal üzleti eredményességüket/teljesítményüket növelni szeretnék.

Várható előnyök:

  • Javuló és átlátható folyamatok és szervezeti szabályozottság
  • Növekvő ügyfélközpontúság, vevőorientáció és vevői elégedettség
  • A teljes beszállítói láncban kialakul a folyamatos fejlődés igénye
  • Szorosabb együttműködés, gyors alkalmazkodás az új követelményekhez
  • Gazdasági hatékonyság és eredményesség, növekvő teljesítmény
  • Hatékonyabb kommunikáció, tudatosabb munkatársak

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk. Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot online!

Kapcsolat

Kéki Zsuzsanna
tel.: 06-1-456-6929

Szamosiné Dávid Izabella
tel.: 06-1-456-6933

Általános Szerződési Feltételek