Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 168386
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 22000:2018
Cím Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)
Angol cím Food safety management systems. Requirements for any organization in the food chain (ISO 22000:2018)
ICS 67.020 Élelmiszeripari eljárások
03.100.70 Irányítási rendszerek
A szabvány nyelve angol
Alkalmazási terület This document specifies requirements for a food safety management system (FSMS) to enable an organization that is directly or indirectly involved in the food chain: a) to plan, implement, operate, maintain and update a FSMS providing products and services that are safe, in accordance with their intended use; b) to demonstrate compliance with applicable statutory and regulatory food safety requirements; c) to evaluate and assess mutually agreed customer food safety requirements and to demonstrate conformity with them; d) to effectively communicate food safety issues to interested parties within the food chain; e) to ensure that the organization conforms to its stated food safety policy; f) to demonstrate conformity to relevant interested parties; g) to seek certification or registration of its FSMS by an external organization, or make a self-assessment or self-declaration of conformity to this document. All requirements of this document are generic and are intended to be applicable to all organizations in the food chain, regardless of size and complexity. Organizations that are directly or indirectly involved include, but are not limited to, feed producers, animal food producers, harvesters of wild plants and animals, farmers, producers of ingredients, food manufacturers, retailers, and organizations providing food services, catering services, cleaning and sanitation services, transportation, storage and distribution services, suppliers of equipment, cleaning and disinfectants, packaging materials and other food contact materials. This document allows any organization, including small and/or less developed organizations (e.g. a small farm, a small packer-distributor, a small retail or food service outlet) to implement externally- developed elements in their FSMS. Internal and/or external resources can be used to meet the requirements of this document.
Az érvényesség kezdete 2018-08-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 22000:2018; idt EN ISO 22000:2018
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 22000:2005
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 635

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 1825184 byte)
oldalszáma 50 oldal; T kategória
ára Nettó: 11980 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 12579.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 15214.6 Ft