Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 168114
Hivatkozási szám MSZ 20501-2:2018
Cím Sütőipari termékek vizsgálati módszerei. 2. rész: Kenyerek és vajaskifli érzékszervi vizsgálata
Angol cím Test methods for bakery products. Part 2: Sensory analysis of bread and "vajaskifli"
ICS 67.240 Érzékszervi vizsgálat
67.060 Gabonafélék, hüvelyesek és a belőlük származó termékek
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a szabvány módszereket tartalmaz a kenyerek és a vajaskifli érzékszervi bírálatához. Meghatározza a kritériumokat a mintavételhez és a minták előkészítéséhez, valamint a minták érzékszervi vizsgálataihoz és a vizsgálati eredmények alapján végzendő értékeléshez. A bírálatnak számos célja lehet, úgymint: – kereskedelmi forgalomba hozatal, – hatósági ellenőrzés, – tételminősítés, – a termék érzékszervi tulajdonságainak meghatározása, – új előállítási technológiák kidolgozása, – új termékek fejlesztése, – receptmódosítás, – csomagolásfejlesztési, tárolási kísérletek, – fogyasztói kedveltségi tendenciák megállapítása, – termékteszteken való részvétel, – valamint minden olyan eset, amikor a felhasználó szükségét érzi egy érzékszervi értékelés elvégzésének.
Az érvényesség kezdete 2018-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás
Helyettesített szabvány(ok) MSZ 20501-2:1989
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 604

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 570371 byte)
oldalszáma 54 oldal; W kategória
ára Nettó: 14720 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 15456.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 18694.4 Ft