Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 168112
Hivatkozási szám MSZ 5843-3:2018
Cím Húskészítmények érzékszervi bírálata. 3. rész: Felvágottak
Angol cím Sensory analysis of meat products. Part 3: Cold cuts
ICS 67.120.10 Hús és hústermékek
67.240 Érzékszervi vizsgálat
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a szabvány módszereket tartalmaz a felvágottak érzékszervi bírálatához. Meghatározza a kritériumokat a mintavételhez és a minták előkészítéséhez, valamint a minták érzékszervi bírálataihoz és az eredmények alapján végzendő értékeléshez. A bírálatnak számos célja lehet, úgymint: – kereskedelmi forgalomba hozatal előtt, – hatósági ellenőrzés, – tételminősítés, – termék érzékszervi tulajdonságainak meghatározása, – új előállítási technológiák kidolgozása, – új termékek fejlesztése, – receptúra módosítás, – csomagolásfejlesztési, tárolási kísérletek, – fogyasztói kedveltségi tendenciák megállapítása, – termékteszteken való részvétel, – valamint minden olyan eset, amikor a felhasználó szükségét érzi egy érzékszervi vizsgálat elvégzésének. A szalámik és kolbászok valamint a párizsi, a virsli és a krinolin érzékszervi vizsgálatáról az MSZ 5843-1 és -2 rész rendelkezik.
Az érvényesség kezdete 2018-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 676380 byte)
oldalszáma 76 oldal; XA kategória
ára Nettó: 17680 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 18564.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 22453.6 Ft