Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 168109
Hivatkozási szám MSZ 5843-1:2018
Cím Húskészítmények érzékszervi bírálata. 1. rész: Szalámik és kolbászok
Angol cím Sensory analysis of meat products. Part 1: Salami and sausages
ICS 67.240 Érzékszervi vizsgálat
67.120.10 Hús és hústermékek
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a szabvány módszereket tartalmaz a szalámik és kolbászok érzékszervi bírálatához. Meghatározza a kritériumokat a mintavételhez és a minták előkészítéséhez, valamint a minták érzékszervi bírálataihoz és az eredmények alapján végzendő értékeléshez. A bírálatnak számos célja lehet, úgymint: – kereskedelmi forgalomba hozatal előtt, – hatósági ellenőrzés, – tételminősítés, – termék érzékszervi tulajdonságainak meghatározása, – új előállítási technológiák kidolgozása, – új termékek fejlesztése, – receptúra módosítás, – csomagolásfejlesztési, tárolási kísérletek, – fogyasztói kedveltségi tendenciák megállapítása, – termékteszteken való részvétel, – valamint minden olyan eset, amikor a felhasználó szükségét érzi egy érzékszervi vizsgálat elvégzésének
Az érvényesség kezdete 2018-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 636464 byte)
oldalszáma 69 oldal; X kategória
ára Nettó: 16130 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 16936.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 20485.1 Ft