Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 153318
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 6887-4:2012
Cím Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: A tejtől és tejtermékektől, a hústól és hústermékektől, valamint a haltól és haltermékektől különböző termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2003)
Angol cím Microbiology of food and animal feeding stuffs. Preparation of test samples, inital suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 4: Specific rules for the preparation of products other than milk and milk products, meat and meat products, fish and fishery products (ISO 6887-4:2003)
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Az ISO 6887 e része olyan mikrobiológiai vizsgálat céljára való élelmiszertermék-minták előkészítésének és a decimális hígítások készítésének szabályait írja le, amelyek eltérnek az ISO 6887 szabvány más részeiben tárgyaltaktól. Az ISO 6887-1 határozza meg a mikrobiológiai vizsgálathoz az alapszuszpenzió és a decimális hígítások készítésének általános szabályait. Az ISO 6887 e része csak azokat az előkészítési módszereket írja le, amelyek különféle mikroorganizmusokhoz egyidejűleg alkalmazhatók. Kizárja azokat az előkészítéseket, amelyek csak egyetlen mikroorganizmus kimutatására és/vagy számlálására alkalmasak, mivel az előkészítési módszert az adott mikroorganizmusra vonatkozó nemzetközi szabvány írja le. Az ISO 6887 e része a következő termékek esetében alkalmazható: - általános előírások savas termékek esetén (lásd a 8.2. szakaszt); - nagy zsírtartalmú élelmiszerek, kivéve a margarinokat és krémeket (lásd a 8.3. szakaszt); - lisztek, teljes gabonamagvak, gabona-melléktermékek, állati takarmányok és olajpogácsa (lásd a 9.1. szakaszt); - nagyon kemény termékek, pl. manióka (lásd a 9.2. szakaszt); - zselatin (lásd a 9.3. szakaszt); - margarinok és krémek (lásd a 9.4. szakaszt); - dehidratált termékek és fagyasztva szárított termékek (kivéve a tejtermékeket és tojáskészítményeket) (lásd 9.5. szakaszt); - fermentált termékek (élő mikroorganizmusokat tartalmazó termékek) (lásd a 9.7. szakaszt); - sütemények és torták (lásd a 9.8. szakaszt). MEGJEGYZÉS: A tejjel és tejtermékekkel az ISO 8261 foglalkozik.
Az érvényesség kezdete 2012-04-01
A visszavonás napja 2017-07-01

További adatok
Forrás idt ISO 6887-4:2003; idt EN ISO 6887-4:2003/A1:2011; idt EN ISO 6887-4:2003
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 6887-4:2006
Helyettesítő szabvány(ok) MSZ EN ISO 6887-4:2017
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 609

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 213704 byte)
oldalszáma 17 oldal; XY kategória
ára Nettó: 7990 Ft
Bruttó:
formátumtól függetlenül (27% Áfával): 10147.3 Ft