Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 168752
Hivatkozási szám MSZ ISO 18787:2018
Cím Élelmiszerek. A vízaktivitás meghatározása
Angol cím Foodstuffs. Determination of water activity
ICS 67.050 Élelmiszertermékek vizsgálatának és elemzésének általános módszerei
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület E dokumentum az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek és a takarmányok vízaktivitása (aw) meghatározásának alapelveit, valamint speciális követelményeit határozza meg a 0 és 1 közötti mérési tartományban. A mérések a harmatpont mérésén, az elektrolit elektromos vezetőképesség-változásának meghatározásán, avagy a polimer permittivitásának meghatározása elvén alapulnak. A módszer nem alkalmazható a fagyáspont alatt tárolt termékekre (fagyáspont az a hőmérsékleti érték, amelyen a termékben jégkristályok jelennek meg), sem a „víz a zsírban” emulziós termékekre, sem pedig az olyan kristályos termékekre, mint pl. a cukor, só vagy ásványi anyagok. Az illékony komponenseket is tartalmazó termékek estén, mint például az alkoholtartalmú termékek, az eljárás kivitelezéséhez szükség lehet egyedi eszköz használatára. Az elvégzett laboratóriumi körvizsgálatok eredményeit a B melléklet tartalmazza.
Az érvényesség kezdete 2018-09-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 18787:2017
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 163320 byte)
oldalszáma 12 oldal; F kategória
ára Nettó: 5520 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 5796.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 7010.4 Ft