Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 162566
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 7218:2016
Cím Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A mikrobiológiai vizsgálatok általános követelményei és irányelvei (ISO 7218:2007)
Angol cím Microbiology of food and animal feeding stuffs. General requirements and guidance for microbiological examinations (ISO 7218:2007)
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a nemzetközi szabvány általános követelményeket és irányelveket/alternatívákat határoz meg három fő felhasználási területen: – a mikroorganizmusok kimutatására és számlálására alkalmazott ISO/TC 34/SC 9 vagy ISO/TC 34/SC 5 szabványok, a továbbiakban „specifikus szabványok”; – helyes laboratóriumi gyakorlat a mikrobiológiai laboratóriumok számára (a nemzetközi szabványnak nem célja ennek részletes leírása, ehhez kézikönyvek állnak rendelkezésre); – az élelmiszer-mikrobiológiai laboratóriumok akkreditálásának irányelvei (ez a nemzetközi szabvány leírja azokat a műszaki követelményeket, amelyek szerint az ISO/IEC 17025:2005 B mellékletében lévő, a mikrobiológiai laboratóriumok nemzeti szervezetek általi akkreditációját végzik. E nemzetközi szabvány követelményei hatályon kívül helyezik az érvényes specifikus szabványokban leírt hasonló követelményeket. A helyszíni molekuláris biológiai vizsgálatokkal kapcsolatos további előírásokat az ISO 22174 tartalmazza. Ez a nemzetközi szabvány a baktériumok, élesztő- és penészgombák vizsgálataival foglalkozik, de specifikus irányelvekkel kiegészítve alkalmazható prionokra, parazitákra és vírusokra is. Nem terjed ki a toxinok, illetve más mikroorganizmusból származó anyagcseretermékek (például aminok) vizsgálatára. E nemzetközi szabvány alkalmazási területe az élelmiszerek, a takarmányok, az élelmiszer-előállítási környezet és az elsődleges termelési környezet mikrobiológiája. Ez a nemzetközi szabvány abból a célból készült, hogy biztosítsa az élelmiszer-mikrobiológiai vizsgálatok helytállóságát, támogatást nyújtson ahhoz, hogy az ilyen vizsgálatok végrehajtása során alkalmazott általános eljárások valamennyi laboratóriumban azonosak legyenek, segítsen abban, hogy a különböző laboratóriumok ugyanolyan eredményt kapjanak, és a fertőzés kockázatának megelőzésével hozzájáruljon a laboratóriumi személyzet biztonságához.
Az érvényesség kezdete 2016-04-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN ISO 7218:2007/A1:2013; idt ISO 7218:2007; idt EN ISO 7218:2007
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 7218:2007/A1:2014
MSZ EN ISO 7218:2008
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 609

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 806066 byte)
oldalszáma 89 oldal; X kategória
ára Nettó: 16130 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 16936.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 20485.1 Ft