Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 158857
Hivatkozási szám MSZ ISO 3972:2014
Cím Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Az ízérzékenység vizsgálati módszere
Angol cím Sensory analysis. Methodology. Method of investigating sensitivity of taste
ICS 67.240 Érzékszervi vizsgálat
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a nemzetközi szabvány olyan objektív vizsgálatokat ír elő, amelyek során a bírálók megismerik az érzékszervi vizsgálatokat. Az előírt vizsgálati módszerek felhasználhatók arra, hogy a) a bírálókat megtanítsuk az egyes ízek felismerésére és megkülönböztetésére (lásd a 8. fejezetet); b) a bírálókat megtanítsuk felismerni és megismertetni a különböző típusú küszöbérték vizsgálatokat (lásd a 9. fejezetet); c) az egyes bírálók megismerjék saját ízérzékenységüket, valamint d) a bírálatvezetők elvégezhessék a bírálók előzetes besorolását. A módszerek alkalmazhatók olyan bírálók ízérzékenységének periodikus monitorozása esetén, akik már tagok egy érzékszervi bírálóbizottságban.
Az érvényesség kezdete 2014-11-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 3972:2011; idt ISO 3972:2011/Cor.1:2012
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 612

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 179625 byte)
oldalszáma 12 oldal; F kategória
ára Nettó: 5520 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 5796.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 7010.4 Ft