Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 157996
Hivatkozási szám MSZ ISO 6668:2014
Cím Zöld kávé. Az érzékszervi vizsgálatokban felhasznált minták előkészítése
Angol cím Green coffee. Preparation of samples for use in sensory analysis
ICS 67.240 Érzékszervi vizsgálat
67.140.20 Kávé és kávépótszerek
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület E nemzetközi szabvány meghatározza a zöld kávé pörkölésének, a pörkölt kávé őrlésének és az ital előkészítésének – őrölt kávéból – az érzékszervi vizsgálatban használt módszerét. A következő előkészítési eljárást követő érzékszervi vizsgálat, használható a kávészállítmány elfogadásának vagy elutasításának meghatározására az érintett partnerek közötti megállapodás alapján. Általában a mintákból szükség van egy világosabb pörkölésre a hibák értékeléséhez, és egy közepes pörkölésre az íz és a szín értékeléséhez. E nemzetközi szabványnak megfelelően elkészített italt nemcsak a minőség-ellenőrzés céljára lehet használni, hanem különböző minták összehasonlító értékeléséhez, ilyenkor az egyes minták esetén azonos előkészítési eljárás követhető.
Az érvényesség kezdete 2014-06-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 6668:2008
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 138550 byte)
oldalszáma 6 oldal; C kategória
ára Nettó: 4080 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 4284.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 5181.6 Ft