Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 157904
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 5817:2014
Cím Hegesztés. Acél, nikkel, titán és ötvözeteik ömlesztőhegesztéssel készített kötései (a sugaras hegesztések kivételével). Az eltérések minőségi szintjei (ISO 5817:2014)
Angol cím Welding. Fusion-welded joints in steel, nickel, titanium and their alloys (beam welding excluded). Quality levels for imperfections (ISO 5817:2014)
ICS 25.160.40 Hegesztett kötések és hegesztések
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület E nemzetközi szabvány acélok, nikkel, titán és ötvözetei ömlesztőhegesztése (a sugaras hegesztés kivételével) során keletkező eltérések minőségi szintjeit tartalmazza. A szabvány 0,5 mm-nél vastagabb anyagokra érvényes. A teljesen áthegesztett tompavarratokra és minden sarokvarratra érvényes. Az alapelvek alkalmaz¬hatók a nem teljesen áthegesztett tompavarratokra is. (Az acélok sugaras hegesztéssel készített kötéseinek minőségi szintjeit az ISO 13919-1 tartalmazza.) A három minőségi szintet úgy határozták meg, hogy a hegesztett termékek nagy választékára alkalmazható legyen. A minőségi szinteket a B, C és D betűk jelölik. A B minőségi szint a hegesztett kötéssel szembeni legszigorúbb követelményt jelenti. Különböző típusú igénybevételek lettek figyelembe véve, például statikus, hő-, korróziós, nyomás alatti igénybe¬vételek. Az A melléklet kiegészítő útmutatót tartalmaz a fáradási igénybevételre. A minőségi szintek a gyártási minőségre és a szakszerűségre vonatkoznak. Ez a nemzetközi szabvány érvényes: a) ötvözetlen és ötvözött acélokra; b) nikkelre és ötvözeteire; c) titánra és ötvözeteire; d) kézi, gépesített és automatizált hegesztésekre; e) az összes hegesztési helyzetre; f) az összes hegesztett kötésre, pl. tompavarratos, sarokvarratos kötésekre és elágazásokra; g) az ISO 4063 szerinti következő hegesztési eljárásokra és azok változataira: – 11-es, fogyóelektródás, gázvédelem nélküli ívhegesztés; – 12-es, fedett ívű hegesztés; – 13-as, fogyóelektródás, védőgázas ívhegesztés; – 14-es, nem fogyó volfrámelektródás, védőgázas ívhegesztés; – 15-ös, plazmaívhegesztés; – 31-es, gázhegesztés oxigén-éghetőgázzal (csak acélokra). Ez a nemzetközi szabvány olyan metallurgiai szempontokra, mint pl. szemcsenagyság, keménység nem terjed ki.
Az érvényesség kezdete 2014-05-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 5817:2014; idt EN ISO 5817:2014
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 5817:2008
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 412

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 876297 byte)
oldalszáma 32 oldal; XY kategória
ára Nettó: 12300 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 12915.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 15621.0 Ft