Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 150102
Hivatkozási szám MSZ EN 15764:2010
Cím Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az ón meghatározása láng- és grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (FAAS és GFAAS) nyomás alatti feltárás után
Angol cím Foodstuffs. Determination of trace elements. Determination of tin by flame and graphite furnace atomic absorption spectrometry (FAAS and GFAAS) after pressure digestion
ICS 67.050 Élelmiszertermékek vizsgálatának és elemzésének általános módszerei
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez az európai szabvány az ón meghatározását írja elő élelmiszerekben és konzerv élelmiszerekben láng- és grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (AAS) nyomás alatti feltárást követően. A körvizsgálat olyan élelmiszerekre terjedt ki, mint a sárgarépapüré, paradicsompüré, ananász, gyümölcskeverék, fehérbor, őszibarackpor, paradicsompor, porított bab, porított gyümölcsjoghurt és halpor, melyekben az ón tömeghányada 43 mg/kg és 260 mg/kg (láng-AAS), valamint 2,5 mg/kg és 269 mg/kg (grafitkemencés AAS) között volt.
Az érvényesség kezdete 2010-08-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN 15764:2009
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 348809 byte)
oldalszáma 18 oldal; J kategória
ára Nettó: 6930 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 7276.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 8801.1 Ft