Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 148392
Hivatkozási szám MSZ EN 14166:2009
Cím Élelmiszerek. A Bˇ6^-vitamin meghatározása mikrobiológiai módszerrel
Angol cím Foodstuffs. Determination of vitamin B6 by microbiological assay
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve angol
Alkalmazási terület This European Standard specifies a method for the determination of total vitamin B6 in foodstuffs by microbiological assay (MBA). Vitamin B6 is determined as the mass fraction of pyridoxine, pyridoxal and pyridoxamine, including their phosphorylated or glycosylated derivatives. It is usually expressed as milligram vitamin B6 per 100 g of foodstuff. The method is applicable to samples that can be rendered homogeneous and do not contain high concentrations of antibiotics or other interfering substances. This method has been validated in an inter-laboratory test on fortified and non-fortified samples such as wholemeal flour, milk powder, mixed vegetables and pigs liver at levels from 0,5 mg/100 g to 1,9 mg/100 g. For further information on the validation data, see Annex B.
Az érvényesség kezdete 2009-10-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN 14166:2009
Helyettesített szabvány(ok) MSZ ENV 14166:2002
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 291768 byte)
oldalszáma 15 oldal; H kategória
ára Nettó: 6530 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 6856.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 8293.1 Ft