Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 147785
Hivatkozási szám MSZ EN 777-3:2009
Cím Gáztüzelésű, többégős, felülről sugárzó, csöves sötétsugárzó rendszerek nem háztartási célra. 3. rész: F rendszer. Biztonság
Angol cím Multi-burner gas-fired overhead radiant tube heater systems for non domestic use. Part 3: System F. Safety
ICS 91.140.40 Gázellátó rendszerek
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez az európai szabvány azoknak a nem háztartási célú, gáztüzelésű, felülről sugárzó, csöves sötétsugárzó rendszereknek a szerkezeti kivitelével, biztonságával, osztályba sorolásával és jelölésével kapcsolatos követelményeket és vizsgálati módszereket tartalmazza, amelyek egy többégős rendszer alkotórészét képezik (F rendszer, a továbbiakban „rendszer”-nek nevezzük), és amelyek minden egyes égőegységét egy automatikus égésellenőrző rendszer felügyeli. Ez a szabvány alkalmazható a nem lakásokban való használatra tervezett olyan B52x és a B53x típusú rendszerekre (lásd a 4.3. szakaszt) is, ahol az égéslevegő-hozzávezetés és/vagy az égéstermék-elvezetés mechanikus rendszerű. Ez az európai szabvány nem alkalmazható: a) a lakásokban való alkalmazásra kifejlesztett rendszerekre; b) a szabadban való alkalmazásra kifejlesztett rendszerekre; c) az olyan rendszerekre, amelyek egyetlen égőegységének névleges hőterhelése meghaladja a 120 kW-ot (a mindenkori vonatkoztatási gáz fűtőértékére vonatkoztatva); d) a ventilátor és az égéstermék-elvezető vezeték között lévő égéstermék-áramlásbiztosítóval kialakított rendszerekre; e) a teljes gáz- és levegő-előkeveréses rendszerekre, amelyekben: 1) vagy a gázt és a teljes égéslevegőt röviddel az égési zóna előtt keverjük össze, 2) vagy a gáz és a teljes égéslevegő előkeverése az égő egy részében, az égési zóna előtt következik be; f) az olyan rendszerekre, amelyek normál üzemi feltételek mellett az égéstermék-elvezető rendszerben való folyamatos kondenzációra vannak tervezve; g) a nemfémes szerkezeti anyagokból készült égéstermék-elvezető rendszerrel kialakított rendszerekre. Ez az európai szabvány olyan rendszerekre alkalmazható, amelyeket típusvizsgálatnak kell alávetni. A szab-vány követelményeket tartalmaz a megfelelőség értékelésével kapcsolatban is, beleértve az üzemi gyártásellenőrzést, azonban ezek a követelmények csak a LÉCS-ekre és azok hozzá tartozó, szél ellen védő szerke¬zeteire érvényesek. MEGJEGYZÉS: Az olyan rendszerekkel szembeni követelményekhez, amelyeket nem kell típusvizsgálatnak alávetni, további megfonto-lások szükségesek.
Az érvényesség kezdete 2009-07-01
A visszavonás napja 2020-04-01

További adatok
Forrás idt EN 777-3:2009
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN 777-3:2004
Helyettesítő szabvány(ok) MSZ EN 416:2020
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály 89/106/EGK; 305/2011/EU Építési termékek (CPR); 2009/142/EK AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2009/142/EK IRÁNYELVE (2009. november 30.) a gázüzemű berendezésekről (kodifikált változat) (EGT-vonatkozású szöveg) (GAS)
Műszaki Bizottság MSZT/MCS 309

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 1048205 byte)
oldalszáma 106 oldal; XA kategória
ára Nettó: 17680 Ft
Bruttó:
formátumtól függetlenül (27% Áfával): 22453.6 Ft