Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 141697
Hivatkozási szám MSZ EN 14185-2:2006
Cím Zsírszegény élelmiszerek. Az N-metil-karbamát szermaradék meghatározása. 2. rész: HPLC-módszer diatomaföld-oszlopos tisztítással
Angol cím Non fatty foods. Determination of N-methylcarbamate residues. Part 2: HPLC method with clean-up on a diatomaceous earth column
ICS 67.050 Élelmiszertermékek vizsgálatának és elemzésének általános módszerei
A szabvány nyelve angol
Alkalmazási terület This draft European Standard specifies a high performance liquid chromatographic (HPLC) method for the determination of residues of N-methylcarbamate pesticides in fruits and vegetables and is based on the method of Krause [1]. The method has been validated by collaborative study for aldicarb, carbofuran, furathiocarb, methomyl, oxamyl, propoxur and thiodicarb parent compounds and for the metabolites aldicarb sulfoxide, aldicarb sulfone (aldoxycarb) and 3-hydroxy-carbofuran in tomatoes and oranges at levels between 0,04 mg/kg and 0,25 mg/kg. No collaborative data are available for the performance of the method in the determination of other significant compounds although it is known that the method is unsatisfactory for benfuracarb.
Az érvényesség kezdete 2006-12-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN 14185-2:2006
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 603

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 454210 byte)
oldalszáma 18 oldal; J kategória
ára Nettó: 6930 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 7276.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 8801.1 Ft