Szabványkereső
Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés: ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés
Alapadatok | |
---|---|
Dokumentumazonosító | 158857 |
Hivatkozási szám | MSZ ISO 3972:2014 |
Cím | Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Az ízérzékenység vizsgálati módszere |
Angol cím | Sensory analysis. Methodology. Method of investigating sensitivity of taste |
ICS | 67.240 Érzékszervi vizsgálat |
A szabvány nyelve | magyar |
Alkalmazási terület | Ez a nemzetközi szabvány olyan objektív vizsgálatokat ír elő, amelyek során a bírálók megismerik az érzékszervi vizsgálatokat. Az előírt vizsgálati módszerek felhasználhatók arra, hogy a) a bírálókat megtanítsuk az egyes ízek felismerésére és megkülönböztetésére (lásd a 8. fejezetet); b) a bírálókat megtanítsuk felismerni és megismertetni a különböző típusú küszöbérték vizsgálatokat (lásd a 9. fejezetet); c) az egyes bírálók megismerjék saját ízérzékenységüket, valamint d) a bírálatvezetők elvégezhessék a bírálók előzetes besorolását. A módszerek alkalmazhatók olyan bírálók ízérzékenységének periodikus monitorozása esetén, akik már tagok egy érzékszervi bírálóbizottságban. |
Az érvényesség kezdete | 2014-11-01 |
A visszavonás napja |
További adatok | |
---|---|
Forrás | idt ISO 3972:2011; idt ISO 3972:2011/Cor.1:2012 |
Helyettesített szabvány(ok) | |
Helyettesítő szabvány(ok) | |
Módosítás(ok) (külön szabványként) | |
SZK-közlemények | |
Kapcsolódó európai jogszabály | |
Műszaki Bizottság | MSZT/MB 612 |
Kereskedelmi adatok | |
---|---|
A szabvány | |
kapható formátuma | papír, PDF-fájl (a fájl mérete: 179625 byte) |
oldalszáma | 12 oldal; F kategória |
ára | Nettó: 5520 Ft Bruttó: papírformátum esetén (5% Áfával): 5796.0 Ft elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 7010.4 Ft |