Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 163520
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 16634-2:2016
Cím Élelmiszerek. Az összes nitrogéntartalom meghatározása a Dumas-elv szerinti égetéssel és a nyersfehérje-tartalom kiszámítása. 2. rész: Gabonafélék, hüvelyesek és gabonaőrlemények (ISO 16634-2:2016)
Angol cím Food products. Determination of the total nitrogen content by combustion according to the Dumas principle and calculation of the crude protein content. Part 2: Cereals, pulses and milled cereal products (ISO 16634- 2:2016)
ICS 67.050 Élelmiszertermékek vizsgálatának és elemzésének általános módszerei
67.060 Gabonafélék, hüvelyesek és a belőlük származó termékek
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Az ISO 16634 szabvány ezen része a gabonafélék, hüvelyesek és gabonaőrlemények összes nitrogéntartalmának meghatározási módszerét és a nyersfehérje-tartalom kiszámítását írja le. Ez a módszer a Kjeldahl-módszerhez hasonlóan (lásd az [1] és a [6] hivatkozásokat) nem különbözteti meg a fehérje- és a nem fehérjeeredetű nitrogént. A fehérjetartalom kiszámítására különböző átszámítási farktorokat használhatunk (lásd a 3.2. szakaszt).
Az érvényesség kezdete 2016-09-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 16634-2:2016; idt EN ISO 16634-2:2016
Helyettesített szabvány(ok)
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 604

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 1280246 byte)
oldalszáma 31 oldal; P kategória
ára Nettó: 9470 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 9943.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 12026.9 Ft