Szabványkereső
Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés: ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés
Alapadatok | |
---|---|
Dokumentumazonosító | 168114 |
Hivatkozási szám | MSZ 20501-2:2018 |
Cím | Sütőipari termékek vizsgálati módszerei. 2. rész: Kenyerek és vajaskifli érzékszervi vizsgálata |
Angol cím | Test methods for bakery products. Part 2: Sensory analysis of bread and "vajaskifli" |
ICS | 67.060 Gabonafélék, hüvelyesek és a belőlük származó termékek 67.240 Érzékszervi vizsgálat |
A szabvány nyelve | magyar |
Alkalmazási terület | Ez a szabvány módszereket tartalmaz a kenyerek és a vajaskifli érzékszervi bírálatához. Meghatározza a kritériumokat a mintavételhez és a minták előkészítéséhez, valamint a minták érzékszervi vizsgálataihoz és a vizsgálati eredmények alapján végzendő értékeléshez. A bírálatnak számos célja lehet, úgymint: – kereskedelmi forgalomba hozatal, – hatósági ellenőrzés, – tételminősítés, – a termék érzékszervi tulajdonságainak meghatározása, – új előállítási technológiák kidolgozása, – új termékek fejlesztése, – receptmódosítás, – csomagolásfejlesztési, tárolási kísérletek, – fogyasztói kedveltségi tendenciák megállapítása, – termékteszteken való részvétel, – valamint minden olyan eset, amikor a felhasználó szükségét érzi egy érzékszervi értékelés elvégzésének. |
Az érvényesség kezdete | 2018-07-01 |
A visszavonás napja |
További adatok | |
---|---|
Forrás | |
Helyettesített szabvány(ok) | MSZ 20501-2:1989 |
Helyettesítő szabvány(ok) | |
Módosítás(ok) (külön szabványként) | |
SZK-közlemények | |
Kapcsolódó európai jogszabály | |
Műszaki Bizottság | MSZT/MB 604 |
Kereskedelmi adatok | |
---|---|
A szabvány | |
kapható formátuma | papír, PDF-fájl (a fájl mérete: 570371 byte) |
oldalszáma | 54 oldal; W kategória |
ára | Nettó: 14720 Ft Bruttó: papírformátum esetén (5% Áfával): 15456.0 Ft elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 18694.4 Ft |