A tanúsítással kapcsolatos nyilvános információk

Hírek

 • Egy év az ISO 9001 és az ISO 14001 áttérési határidő végéig

  Nemzetközi Akkreditálási Fórum (IAF) és a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) közös közleménye

  2017. szeptember 15-ei dátummal megkezdődött az utolsó év, hogy valamennyi ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer tanúsítvánnyal és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítvánnyal rendelkező szervezet e két szabvány 2015-ös verziójára áttérjen.

  tovább

 • Együttműködési megállapodás a Magyar Szabványügyi Testület és az IQNet Nemzetközi Tanúsítási Hálózat között az IQNet SR10 társadalmi felelősségvállalás tanúsítására

  2017. szeptember 19-én aláírásra került az IQNet SR10 társadalmi felelősségvállalás tanúsítására vonatkozó együttműködési megállapodás az MSZT és az IQNet között, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy támogatást nyújtsunk azon szervezetek részére, akik kiemelten kezelik a társadalmilag felelős működést.

  tovább

 • Játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzése

  2004. február 1-jén lépett hatályba a gazdasági és közlekedési miniszter 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelete a játszótéri eszközök biztonságosságáról, amely előírja a közterületeken, óvodákban, iskolákban lévő játszótéri eszközök átfogó, országos szintű felülvizsgálatát.

  tovább

 • Társtanúsítás az MSZT partnereinek az IQNet-hálózaton belül

  A Magyar Szabványügyi Testület az IQNet (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként olyan előnyös szolgáltatásokat is képes biztosítani tanúsított ügyfelei részére, mint a társtanúsítvány megszerzésének lehetősége.
  Ezt a szolgáltatást különösen azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akik olyan külföldi országokkal állnak szervezeti vagy üzleti kapcsolatban, ahol az érintett ország tanúsítványát írják elő, vagy a szervezet kereskedelemi előnyt tud generálni abban az esetben, ha annak az országnak a tanúsítványával is rendelkezik ahova üzleti kapcsolatai kötik.

  tovább

 • Kölcsönösen előnyös nemzetközi együttműködések az MSZT, az IQNet-partnerek és a tanúsított ügyfelek között

  A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 1998 óta teljes jogú tagja a Tanúsító Szervezetek Nemzetközi Hálózatának, az IQNet-nek, amely a legkiválóbb nemzeti tanúsító szervezeteket tömörítő, svájci székhelyű szervezet. Országonként általános esetben csak egy tagja lehet. Magyarországon, mint az IQNet magyar tagja, az MSZT jogosult az IQNet-tanúsítványok kiadására.

  tovább

 • Energiairányítási rendszer (EIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 50001:2012 szerint – Nemzetközi együttműködés a szlovén IQNet-partnerrel

  Az energiairányítási rendszerek területén akkreditációval rendelkező SIQ, szlovén tanúsító a 2015. októberi sikeres vizsgát követően regisztrálta az MSZT auditorait. 2016 januárjában Lendván (Szlovénia) tartott szakmai egyeztetést a két fél, valamint a találkozón került sor a regisztrált EIR- auditoraink továbbképzésére a SIQ vezetőinek és trénereinek közreműködésével.

  tovább

 • Áttérés az új ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványokra

  2015. szeptember 15-tel kiadták az ISO 9001 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények és az ISO 14001 Környezetközpontú irányítási rendszerek. Követelmények és alkalmazási útmutató szabványokat.

  tovább

Tanúsítási prospektus: