A tanúsítással kapcsolatos nyilvános információk

Hírek

 • Sikeres akkreditációs felülvizsgálat az MSZ ISO/IEC 27001 szabvány szerinti tanúsításra

  2017 márciusában tartotta a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) az irodai helyszíni szemlét az MSZT-nél az információbiztonsági irányítási rendszerek tanúsítása területén. Az eljárás egyben áttérési audit volt az MSZ EN ISO/IEC 17021-1:2016 és MSZ ISO/IEC 27006:2017 szabványokra. Az MSZT telephelyén lefolytatott vizsgálatot a szervezet helyszíni auditjának megfigyelése egészítette ki, pozitív eredménnyel. A NAH 2017. április 27-én döntött az akkreditált státusz fenntartásáról.

  tovább

 • Sikeres akkreditációs felülvizsgálat az MSZ 28001 szabvány és a MEES szerinti tanúsításra

  2017 áprilisában tartotta a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) az irodai helyszíni szemlét az MSZT-nél a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási és a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok szerinti rendszerek tanúsítása területén. Az eljárás egyben áttérési audit volt az MSZ EN ISO/IEC 17021-1:2016 szabványra. Az MSZT telephelyén lefolytatott vizsgálatot három szervezet helyszíni auditjának megfigyelése egészítette ki, pozitív eredménnyel. A NAH 2017. június 8-án döntött az akkreditált státusz fenntartásáról.

  tovább

 • Sikerrel zárult a nemzetközi IQNet-audit az MSZT-ben

  Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) rendszertanúsításban elért nemzetközi és hazai elismertségét többek között az 1998. évben elnyert teljes jogú IQNet-tagság alapozta meg. A 33 ország 36 rendszertanúsító partnerszervezetét felölelő IQNet (Nemzetközi Tanúsítási Hálózat; The International Certification Network) számos lehetőséget teremt tagszervezetei számára, úgymint a nemzetközi szintű szakmai tapasztalatcserét, a jó tanúsítási gyakorlat partnerek közötti megosztását, a harmonizált tanúsítási eljárások alkalmazását, illetve ezek alapján az IQNet-tagok tanúsítványainak kölcsönös elismerését.

  tovább

 • Sikeres akkreditációs áttérési audit az MSZT-ben az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek tanúsítása területén

  Az MSZT-nél a 2016. június–július hónapban megtartott felügyeleti auditot követően, 2016. augusztus 17-én határozott a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) arról, hogy az MSZT részére NAH-4-0086/2014 nyilvántartási számon az MSZ EN ISO/IEC 17021-1:2016 és MSZ ISO/TS 22003:2014 szabványoknak való megfelelőségre az akkreditált státuszt fenntartja és a módosított akkreditálási okiratot kiadja az MSZ EN ISO 22000:2005 szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek tanúsítására vonatkozóan.

  tovább

 • Pályázati lehetőség Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszer (MEBIR) tanúsítására

  A munkavédelemre áldozó, arra odafigyelő vállalkozások versenyképessége, munkahely- és munkavállaló-megtartó képessége mérhetően javul, párhuzamosan munkavállalóik javuló munkakörülményeivel. Amennyiben tervezi, hogy cégénél bevezeti a MEBIR-rendszert, mindenképpen érdemes megismerkednie „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése" című pályázati lehetőséggel. A Magyar Szabványügyi Testület érvényes akkreditációval rendelkezik MSZ 28001 szerinti MEBIR-rendszerek tanúsítására.

  tovább

 • Játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzése

  2004. február 1-jén lépett hatályba a gazdasági és közlekedési miniszter 78/2003. (XI. 27.) GKM rendelete a játszótéri eszközök biztonságosságáról, amely előírja a közterületeken, óvodákban, iskolákban lévő játszótéri eszközök átfogó, országos szintű felülvizsgálatát.

  tovább

 • Társtanúsítás az MSZT partnereinek az IQNet-hálózaton belül

  A Magyar Szabványügyi Testület az IQNet (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként olyan előnyös szolgáltatásokat is képes biztosítani tanúsított ügyfelei részére, mint a társtanúsítvány megszerzésének lehetősége.
  Ezt a szolgáltatást különösen azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akik olyan külföldi országokkal állnak szervezeti vagy üzleti kapcsolatban, ahol az érintett ország tanúsítványát írják elő, vagy a szervezet kereskedelemi előnyt tud generálni abban az esetben, ha annak az országnak a tanúsítványával is rendelkezik ahova üzleti kapcsolatai kötik.

  tovább

 • Kölcsönösen előnyös nemzetközi együttműködések az MSZT, az IQNet-partnerek és a tanúsított ügyfelek között

  A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 1998 óta teljes jogú tagja a Tanúsító Szervezetek Nemzetközi Hálózatának, az IQNet-nek, amely a legkiválóbb nemzeti tanúsító szervezeteket tömörítő, svájci székhelyű szervezet. Országonként általános esetben csak egy tagja lehet. Magyarországon, mint az IQNet magyar tagja, az MSZT jogosult az IQNet-tanúsítványok kiadására.

  tovább

 • Energiairányítási rendszer (EIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 50001:2012 szerint – Nemzetközi együttműködés a szlovén IQNet-partnerrel

  Az energiairányítási rendszerek területén akkreditációval rendelkező SIQ, szlovén tanúsító a 2015. októberi sikeres vizsgát követően regisztrálta az MSZT auditorait. 2016 januárjában Lendván (Szlovénia) tartott szakmai egyeztetést a két fél, valamint a találkozón került sor a regisztrált EIR- auditoraink továbbképzésére a SIQ vezetőinek és trénereinek közreműködésével.

  tovább

 • Áttérés az új ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványokra

  2015. szeptember 15-tel kiadták az ISO 9001 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények és az ISO 14001 Környezetközpontú irányítási rendszerek. Követelmények és alkalmazási útmutató szabványokat.

  tovább

Tanúsítási prospektus: