Szakmai fórum a gázhegesztő munkaeszközök létesítéséről és használatáról

(MSZT, 2015. november 12.)

A gázhegesztés, lángvágás és rokon eljárások munkaeszközei és alkalmazásuk jelentős tűz, robbanás, illetve oxigénhiányos állapot okozta veszélyeket jelentenek a munkahely és környezete, illetve a munkavállalók és az ott tartózkodók számára. A súlyos kockázatok csökkentése érdekében indokolt, hogy szabvány szerinti, elfogadott megoldásokat alkalmazzanak az ilyen munkaeszközök létesítése és használata során. 

A szakmai fórum előadásainak célja:

  • meghatározni a lehetséges veszélyeket, azok kockázatait;
  • összefoglalni az elérhető szabványos megoldásokat, amelyek kiterjednek a munkaeszköz létesítéséhez használt készülékek, tömlővezetékek és egyéb anyagok megválasztására, összeszerelésre, a megfelelőség igazolását szolgáló ellenőrzésekre és vizsgálatokra, valamint
  • bemutatni néhány esettanulmányt helyes és helytelen megoldásokról.

A szakmai fórumot különösen a gázhegesztést, lángvágást és/vagy ezek rokon eljárásait alkalmazó hegesztőmunkahelyek létesítésében, fejlesztésében, üzemeltetésében, valamint a hegesztés biztonságos alkalmazásában és annak ellenőrzésében érdekelt hegesztő, munkavédelmi és tűzvédelmi szakembereknek ajánljuk.

A szakmai fórum alkalmat kínál tapasztalatcserére, fontos kérdések megvitatására. A résztvevők kedvezményes áron, a helyszínen megvásárolhatják a szakmai fórum témáját adó következő előszabványokat:

MSZE 12804:2014 2.         Hegesztés biztonsága. Gázhegesztő felszerelések és berendezések biztonságos kezelése
MSZE 12808:2014 2.         Hegesztés biztonsága. Biztonsági eszközök alkalmazása gázhegesztéshez és rokon eljárásaihoz
MSZE 12809:2014 2.         Hegesztés biztonsága. Gázhegesztés eszközeinek időszakos biztonsági ellenőrzése és vizsgálata

Amennyiben a szakmai fórum felkeltette érdeklődését, várjuk jelentkezését.

Tervezett program 
Jelentkezési/Szabványmegrendelő lap 

A szakmai fórummal kapcsolatban további tájékoztatást ad:
Szabó József, telefon: (06-1) 456-6846, e-mail cím: j.szabo@mszt.hu