Szabvány jellegű dokumentumok


2017-ben kiadott munkaértekezleti megállapodások (CWA-k)

A CEN munkaértekezleti megállapodás (CWA) a CEN által, a három hivatalos nyelv (angol, német, francia) közül legalább az egyik nyelven kiadott dokumentum. Ez olyan megállapodás, amelyet egy CEN-munkaértekezleten dolgoznak ki, és a CEN olyan kiadványa, amely meghatározott egyének vagy szervezetek közötti megegyezést tükröz. Ezek az egyének vagy szervezetek felelősek a dokumentum tartalmáért.

tovább


2017-ben kiadott műszaki jelentések (CEN/TR-ek)

Műszaki jelentések akkor készülnek, ha sürgős vagy hasznos tájékoztatást szeretnének adni a CEN/CENELEC tagjainak, az Európai Bizottságnak, az EFTA titkárságának vagy más kormányzati szerveknek, illetve kívülálló testületeknek.

tovább


2017-ben kiadott műszaki specifikációk (CEN/TS-ek)

A műszaki specifikációkat például az európai piac fejlődésének támogatását célzó témakörök szempontjainak közzétételére, az előírásokra és kapcsolódó vizsgálati módszerekre vonatkozó piaci iránymutatáshoz, valamint a kísérleti körülmények és/vagy fejlődő technológiák előírásainak megalkotására hozzák létre.

tovább


2017-ben kiadott CENELEC műszaki specifikációk (TS-ek) és műszaki jelentések (TR-ek)

tovább


2016-ban kiadott szabvány jellegű dokumentumok (CEN)

3. rész: Műszaki jelentések

Ebben a hónapban a CEN által kiadott műszaki jelentéseket (TR-eket) mutatjuk be témakörönként.

tovább


2016-ban kiadott szabvány jellegű dokumentumok (CEN)

2. rész: Műszaki specifikációk

Ebben a hónapban a CEN által kiadott műszaki specifikációkat mutatjuk be témakörönként.

 

tovább


2016-ban kiadott európai szabvány jellegű dokumentumok

1. rész: Munkaértekezleti megállapodások

Ebben a hónapban a CEN által kiadott munkaértekezleti megállapodásokat (CWA-kat) mutatjuk be témakörönként.

tovább


2015-ben kiadott szabvány jellegű dokumentumok 1. rész: Műszaki előírások

Idén januártól 6 részen keresztül mutatjuk be a 2015-ben kiadott európai szabvány jellegű dokumentumokat témakörönként csoportosítva. Első alkalommal a CEN által kiadott műszaki előírásokat mutatjuk be.

tovább


2015-ben kiadott szabvány jellegű dokumentumok. 2. rész: Műszaki jelentések

Ebben a hónapban a CEN által kiadott műszaki jelentéseket (TR-eket) mutatjuk be témakörönként. Műszaki jelentések akkor készülnek, ha sürgős vagy hasznos tájékoztatást szeretnének adni a CEN/CENELEC tagjainak, az Európai Bizottságnak, az EFTA titkárságának vagy más kormányzati szerveknek, illetve kívülálló testületeknek.

tovább


2015-ben kiadott szabvány jellegű dokumentumok. 3. rész: Munkaértekezleti megállapodások

Ebben a hónapban a CEN által kiadott munkaértekezleti megállapodásokat (CWA-kat) mutatjuk be témakörönként. A CEN munkaértekezleti megállapodás (CWA) a CEN által, a három hivatalos nyelv (angol, német, francia) közül legalább az egyik nyelven kiadott dokumentum.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 1. rész

Új cikksorozatot jelentetünk meg, mely havonta bemutatja az egy-egy adott szakterületen érvényes európai szabvány jellegű dokumentumokat.
Műanyag csővezeték- és csatornarendszerek

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 2. rész

Energy Audit ServiceEbben a hónapban a CEN/TC 10 Személyfelvonók, teherfelvonók és mozgójárdák és a CEN/TC 242 Személyszállító kötélpályák biztonsági követelményei európai műszaki bizottságok érvényes szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 3. rész

Energy Audit Service
Ebben a hónapban a CEN/TC 52 Gyermekjátékszerek biztonsága, a CEN/TC 136 Sport-, játszótéri és egyéb szabadidős létesítmények és eszközök és a CEN/TC 252 Használati és ápolási cikkek gyermekek részére európai műszaki bizottság érvényes szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be

 

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 4. rész

Energy Audit ServiceCikksorozatunk 4. részében a CEN/WS ICT Skills munkaértekezlet szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 5. rész

Energy Audit ServiceEbben a hónapban a CEN/TC 275 Élelmiszer-vizsgálatok horizontális módszerei európai szabványosító műszaki bizottság érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 6. rész

Ebben a hónapban a CEN/TC 104 Beton és más betontermékek, a CEN/TC 177 Előre gyártott elemek vasalt pórusbetonból vagy nagy hézagtérfogatú könnyűbetonból és a CEN/TC 229 Előre gyártott betontermékek európai szabványosító bizottságok érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 7. rész

Ebben a hónapban CEN/TC 38 Fa és a faalapú anyagok tartóssága, a CEN/TC 112 Fa alapanyagú lemezek és a CEN/TC 175 Hengeres faanyagok és fűrészáru európai szabványosító bizottságok érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 8. rész

Energy Audit ServiceCikksorozatunk 8. részében a CEN/WS XBRL eXtensible Business Reporting Language (kiterjeszthető üzleti beszámolási nyelv) munkaértekezlet szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 9. rész

Ebben a hónapban a CEN/TC 12 Kőolaj-, petrolkémiai és földgázipari anyagok, felszerelések és tengeri tartószerkezet, a CEN/TC 234 Gázszolgáltatás és a CEN/TC 23 Szállítható gázpalackok európai szabványosító műszaki bizottságok érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 10. rész

Energy Audit Service Ebben a hónapban a CEN/TC 33 Ajtók, ablakok, redőnyök, szerelvények és függönyfalszerkezetek, a CEN/TC 125 Falazat és a CEN/TC 128 Átfedéses elhelyezésű tetőfedő termékek és falburkoló termékek európai szabványosító műszaki bizottságok érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 11. rész

Ebben a hónapban a CEN/TC 292 Hulladékok jellemzése európai szabványosító műszaki bizottság érvényes európai szabvány jellegű dokumentumait mutatjuk be.

tovább


Szabvány jellegű dokumentumok - 12. rész

Energy Audit ServiceCikksorozatunk ezen részében a CEN/WS XFS eXtenstions for Financial Services (Kiterjesztések a pénzügyi szolgáltatásokhoz) munkaértekezleti megállapodásait mutatjuk be.

tovább