Aranyoklevél a PROTOKON Gyártó, Fejlesztő és Kereskedő Kft. részére

A Magyar Szabványügyi Testület a PROTOKON Gyártó, Fejlesztő és Kereskedő Kft.-t aranyoklevéllel jutalmazta minőségirányítással kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan, eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

A PROTOKON 1982-ben alapított, jelentős múlttal rendelkező vállalat a banktechnika és a közlekedéstechnika területén.
2003 szeptemberében a PROTOKON Kft. vegyesvállalatot hozott létre az amerikai Brunswick Corporation Life Fitness divíziójával. A társulás után az új tulajdonosi szerkezetben is megmaradt a hagyományos Protokon-termékek gyártása, kibővítve a Life Fitness erőgépeivel és kardioberendezéseivel.

Magas fokú képzettséggel és nagy tapasztalattal rendelkező mérnökeik biztosítják partnereik számára a műszaki támogatást az általuk ajánlott vevőspecifikus berendezések rendszerbeállításához és tartós üzembetartásához.

A cég már 1996-ban tanúsítatta minőségirányítási rendszerét, amelyet azóta is eredményesen, magas színvonalon tartanak fenn és folyamatosan törekednek, annak fejlesztésére.

A Magyar Szabványügyi Testület felkészült auditorai 2018 októberében végezték el a szervezet minőségirányítási rendszerének felügyeleti auditját, melynek során erősségként többek között az alábbi megállapítások kerültek rögzítésre:

  • a MIR alá vont tevékenységek folyamatos fejlesztése, kiemelt a szervezet alkalmazott kockázatelemzési dokumentált gyakorlata;
  • a piaci változásokra gyors reakció a nagy termelékenységű termelőberendezések üzembe helyezése és a feladatokhoz igazodó rugalmas munkaszervezés által;
  • minőségirányítási és kockázat kezelési tevékenységek.

Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2018 novemberében pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok fenntartására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a PROTOKON Gyártó, Fejlesztő és Kereskedő Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszerek működtetéséhez és fejlesztéséhez.


Az Aranyokirat

Források:

  • 2018. évi felügyeleti auditjelentése
  • PROTOKON Gyártó, Fejlesztő és Kereskedő Kft. Minőségirányítási Kézikönyve

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannávala Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével,vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. december