Környezeti belső auditor (KIR BA)

Az MSZ EN ISO 19011:2018 és az MSZ EN ISO 14001:2015 alapján

A környezet védelme az életminőség egyik legfontosabb tényezője. A környezet védelmére ösztönző eszköztárban egyaránt szerepel – az Európai Unió gyakorlata szerint – a jogi szabályozás, a pénzügyi támogatás és a pénzügyi bírság rendszere. A jogkövető magatartást a magyar nemzeti szabványként bevezetett európai és nemzetközi szabványok segítik.

A képzés célja: a környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR) ellenőrzése és fejlesztése érdekében végzett belső auditokban részt vevők felkészítése a folyamatok, szervezeti egységek hatékony ellenőrzésére, a dokumentumok elkészítésére, a belső auditért felelős vezető munkájának támogatására.

Ajánljuk: olyan vállalatok, intézmények, szervezetek szakemberei számára, akik környezetközpontú irányítási rendszert működtetnek vagy kívánnak kiépíteni, illetve KIR-területen dolgozó szakembereknek, környezeti megbízottak­nak, rendszerépítőknek, a rendszer dokumentációját kezelő és naprakészen tartó személyeknek.

A jelentkezés feltétele: középfokú végzettség

Sikeres vizsga esetén megszerezhető: az MSZT által kiállított – Környezeti belső auditor – oklevél, valamint a nemzetközi elismerést adó, angol nyelvű – ISO 14001 Internal Auditor – IQNet-oklevél. 

Témakörök:

  • az MSZ EN ISO 14001:2015 szerinti környezetközpontú irányítás módszeres fejlesztése az MSZ EN ISO 14004:2016 alapján
  • az audit eljárásának tervezése, előkészítése, levezetése, kérdésjegyzéke, értékelése, jelentése és az auditot követő intézkedések;
  • az auditorral szemben támasztott követelmények (MSZ EN ISO 19011:2018);
  • belső audit végzésével kapcsolatos szituációs gyakorlatok (KIR);
  • tárgyalástechnikai gyakorlat, szituációs gyakorlatok (KIR).

A környezeti megbízotti tanúsítvánnyal rendelkezők számára az első témakör választható.

Hivatkozási szám: 6/2019
Időtartam: 3 nap + vizsga
Időpont: 2019. március 4–6.
Részvételi díj: 75 000 Ft/fő + áfa
Vizsgadíj: 12 000 Ft/fő + áfa

A résztvevők a vonatkozó szabványokat 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg!

Jelentkezési lap