Környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 14001:2005 és MSZ EN ISO 14001:2015 szerint

 


Ajánlatkérő lap

A tanúsítás lépései

A változás magában hordozza a fejlődés lehetőségét is!

A környezet, a társadalom és a gazdaság közötti egyensúly elérését a mai napig kiemelkedő feladatunknak kell tekintenünk, hogy ne csupán mi, hanem utódaink is élhető környezetben tölthessék mindennapjaikat. A környezet megkímélése, az erőforrások és a technika észszerű használata korunk központi követelménye.

A jövő kihívása az új környezetvédelmi megoldásokban van, amelyek tartósan megkímélik a környezetet és az erőforrásokat, ugyanakkor növelik a technológiai és gazdasági versenyképességet, amelyek megfelelnek a fenntartható fejlődésnek és lehetővé teszik az átláthatóságot.

A szabad piacgazdaság általánossá és nemzetközivé válása, a versenyképesség biztosítása, valamint a társadalmi és a környezetvédelemmel szembeni elvárások egyaránt a cégeket szükségszerűen arra kényszerítették, hogy környezeti politikájuk érvényesítésével piacképességüket megőrizzék és fejlesszék. A környezeti problémák nem csak a vállalat arculatában és piaci pozíciójában okoznak zavarokat, azok érintik a dolgozókat, a telephely hatásterületén lévő (külső) létesítményeket (lakó- és zöldterületeket, továbbá az ott élő embereket stb.), az illetékes önkormányzatokat és kihatnak a vállalat üzleti partnerekkel való kapcsolatára is.

A környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és működtetése elősegíti a természeti erőforrások megóvását, a szennyezések és kockázatok csökkentését, a dolgozók és a környéken lakók egészségének megőrzését. Mindenféle típusú és nagyságú szervezetben alkalmazható.

A KIR célja, hogy keretrendszert biztosítson a szervezetek számára, hogy megóvhassák a környezetet és válaszolhassanak a változó környezeti körülményekre, egyensúlyban a társadalmi-gazdasági oldalról fellépő igényekkel, elősegítve ezzel a környezeti teljesítmény javítását és a szervezet megfelelési kötelezettségének teljesítését.

Az új kiadású környezetközpontú irányítási rendszerben (MSZ EN ISO 14001:2015) hangsúlyosabbá válik a kockázatalapú gondolkodásmód és az életciklus-szemlélet. A további tartalmi és szerkezeti változásoknak köszönhetően jelentősen egyszerűsödik a gazdasági szereplők számára az integrált rendszerek kialakítása és működtetése.

A környezetközpontú irányítási rendszer működtetése az következő kedvező hatásokat eredményezi:

  • az anyag- és energiafelhasználás csökkenése;  
  • a szennyezőanyag-kibocsátás csökkenése;
  • a hulladékkeletkezés csökkenése;
  • a hulladék-újrafelhasználás javulása;
  • a környezetbiztos üzemeltetés feltételeinek kialakulása, kockázatcsökkenés;
  • felértékelődés a pénzintézeteknél és biztosítóknál;
  • a környezetért viselt felelősségek egyértelmű meghatározása;
  • a szervezet társadalmi, közösségi és piaci megítélésének javulása;
  • új belföldi és exportpiacok megszerzése, megtartása, illetve bővítése;
  • a hatósági kapcsolatok javulása.

Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, és ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul testre szabott ajánlatot küldünk.

Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Kapcsolattartók:

Kéki Zsuzsanna, főosztályvezető
tel: 06 1 456-6929
e-mail: zs.keki"kukac"mszt.hu

Rádi-Juhász Brigitta, tanúsítási menedzser
tel: 06 1 456-6930
e-mail: b.juhasz"kukac"mszt.hu