Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2019.11.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 621
A bizottság neve Alkoholos italok
A bizottság tevékenységi területe Alkoholos italok ICS 67.160.10
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 11284:1980

Hőmérős szeszfokmérő

MSZ 14431:1982

Színes direkttermők és hibridjeik meghatározása borokban

MSZ 14432:1974

Borvizsgálatok. Kékderítés

MSZ 14852:1985

Borpárlatok szabadaldehid-tartalmának meghatározása

MSZ 14853:2019

Borpárlat, brandy típusú alkoholos italok összes savtartalmának meghatározása

MSZ 14854:1986

Borpárlat, brandy metil-alkohol-tartalmának meghatározása

MSZ 14855:1986

Borpárlat, brandy észtertartalmának meghatározása

MSZ 14881:1989

Borok antocianin- és leuko-antocianidin-tartalmának meghatározása

MSZ 8761-10:2002

Sör. 10. rész: Az alkohol-, az extrakttartalom és az erjedési fok meghatározása

MSZ 8761-11:1993

Sör. A végerjedési fok meghatározása

MSZ 8761-4:2018

Sörvizsgálatok. 4. rész: Érzékszervi bírálat

MSZ 8761-5:1986

Sör. A tartósság meghatározása

MSZ 8761-6:2002

Sör. 6. rész: A szín meghatározása spektrofotometriás módszerrel

MSZ 8761-7:1993

Sör. A pH-érték meghatározása

MSZ 8761-9:2002

Sör. 9. rész: A szén-dioxid-tartalom meghatározása titrálásos módszerrel (referencia-módszer)

MSZ 9456:1980

Borok palackállóságának megállapítása

MSZ 9461:1988

Borok előkészítése vizsgálatokhoz

MSZ 9465:1985

Borok, borpárlatok szabad- és összeskénessav-tartalmának meghatározása

MSZ 9479:1980

Borok cukortartalmának meghatározása Rebelein módszerrel

MSZ 9491:1986

Mustok cukortartalmának meghatározása mustfokmérővel

MSZ 9589-10:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 10. rész: A kénessavtartalom meghatározása

MSZ 9589-12:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 12. rész: Az összes hidrogén-cianid-tartalom meghatározása

MSZ 9589-15:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 15. rész: A minta előkészítése a vizsgálathoz

MSZ 9589-16:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 16. rész: A vastartalom meghatározása

MSZ 9589-17:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 17. rész: A réztarrtalom meghatározása

MSZ 9589-2:2012

Szeszes italok vizsgálatai. 2. rész: Alkoholtartalom meghatározása (gyors módszer)

MSZ 9589-24:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 24. rész: A szorbinsav- és a benzoesavtartalom meghatározása

MSZ 9589-25:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 25. rész: A szintetikus színezőanyag kimutatása és azonosítása

MSZ 9589-27:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 27. rész: Az akroleintartalom kimutatása

MSZ 9589-3:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 3. rész: Az összes savtartalom meghatározása

MSZ 9589-4:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 4. rész: Az összes cukortartalom meghatározása

MSZ 9589-5:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 5. rész: Az összes aldehidtartalom meghatározása

MSZ 9589-6:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 6. rész: Az összes észtertartalom meghatározása

MSZ 9589-7:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 7. rész: A furfuroltartalom meghatározása

MSZ EN 14133:2009

Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása borban és sörben. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopos tisztítással

MSZ EN 16852:2017

Élelmiszerek. Az etil-karbamát meghatározása csonthéjas gyümölcsökből készült szeszes italokból, gyümölcstörkölyből és más szeszes italokból. GC-MS módszer

Elnök Barátossy Gábor
Elnök munkahelye Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Elnökhelyettes Dr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita
Elnökhelyettes munkahelye Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
AgrárminisztériumSztanev Bertalan
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési KamaraPető Krisztina
Magyar Pálinka Lovagrend EgyesületBarabás Attila
Magyar Szeszipari Szövetség és TerméktanácsHalász Róbert
Nemzeti Adó- és VámhivatalDr. Kapillerné Dr. Dezsőfi Rita
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalBarátossy Gábor
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés - Egészségügyi IntézetVirga Katalin
Pálinka Nemzeti TanácsDull Péter
Szent István EgyetemNyitrainé dr.Sárdy Diána
Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.Szipola Ilona