Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2018.06.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 616
A bizottság neve Illóolajok
A bizottság tevékenységi területe Illóolajok (ICS 71.100.60)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 14535:1973

Fokhagymaolaj

MSZ 14536:1973

Vöröshagymaolaj

MSZ 17732:1987

Gyógy- és illóolajnövények vegetatív szaporítóanyagai

MSZ EN 16274:2013

Allergének elemzési módszerei. A fogyasztói termékekben lévő feltételezett mennyiségi illatanyag-allergének meghatározása. 1. lépés: A befecskendezésre kész minta GC-elemzése

MSZ EN ISO 3218:2015

Illóolajok. A nevezéktan alapelvei (ISO 3218:2014)

MSZ ISO 1041:2003

Illóolajok. A fagyáspont meghatározása

MSZ ISO 11021:2003

Illóolajok. A víztartalom meghatározása. Karl Fischer-módszer

MSZ ISO 11024-1:2003

Illóolajok. Általános útmutató a kromatográfiás profilokhoz. 1. rész: Kromatográfiás profilok készítése a szabványokban való bemutatásra

MSZ ISO 11024-2:2003

Illóolajok. Általános útmutató a kromatográfiás profilokhoz. 2. rész: Az illóolajminták kromatográfiás profiljainak felhasználása

MSZ ISO 1241:2003

Illóolajok. Az észterszám meghatározása acetilezés előtt és után, valamint a szabad és összes alkoholtartalom értékelése

MSZ ISO 1242:2003

Illóolajok. A savszám meghatározása

MSZ ISO 1271:2003

Illóolajok. A karbonilszám meghatározása. Szabad hidroxil-aminos módszer

MSZ ISO 1272:2003

Illóolajok. A fenoltartalom meghatározása

MSZ ISO 1279:2003

Ilóolajok. A karbonilszám meghatározása. Potenciometriás módszerek hidroxil-ammónium-kloriddal

MSZ ISO 13171:2017

Szurokfű [Origanum vulgare L. subsp. hirtum (Link) letsw] -olaj

MSZ ISO 19332:2013

Kék kamillaolaj [Chamomilla recutita (L.) Rauschert syn. Matricaria chamomilla auct.]

MSZ ISO 279:2003

Illóolajok. A relatív sűrűség meghatározása 20 °C-on. Referencia-módszer

MSZ ISO 280:2003

Illóolajok. A törésmutató meghatározása

MSZ ISO 356:2003

Illóolajok. A vizsgálati minták elkészítése

MSZ ISO 3794:2003

Illóolajok (amelyek tercier alkoholt tartalmaznak). A szabad alkoholtartalom kifejezése az észterszám meghatározásával, acetilezés után

MSZ ISO 4715:2003

Illóolajok. A bepárlási maradék kvantitatív értékelése

MSZ ISO 592:2003

Illóolajok. Az optikai forgatóképesség meghatározása

MSZ ISO 709:2003

Illóolajok. Az észterszám meghatározása

MSZ ISO 7359:2003

Illóolajok. Töltött oszlopos gázkromatográfiás vizsgálat. Általános módszer

MSZ ISO 7609:2003

Illóolajok. Kapillároszlopos gázkromatográfiás vizsgálat. Általános módszer

MSZ ISO 7660:2003

Illóolajok. Nehezen elszappanosítható észtereket tartalmazó olajok észterszámának meghatározása

MSZ ISO 8432:2003

Illóoaljok. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás vizsgálat. Általános módszer

MSZ ISO 875:2003

Illóolajok. Az etanolban való oldhatóság értékelése

MSZ ISO 8896:2017

Konyhakömény (Carum carvi L.) -olaj

Elnök Fodor Csaba
Elnök munkahelye Silvestris és Szilas Gyógynövényfeldolgozó Kft.
Elnökhelyettes
Elnökhelyettes munkahelye
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
CEN/TC 347/WG 4Allergének elemzésének módszerei. Illat és gyantaMethod for analysis of allergens. Fragrances and colophony

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 54IllóolajokEssential oils

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
AgrárminisztériumKelemen Gábor
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft.Bálint Mária
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési KamaraDr. Sidlovits Diána
Nemzeti Adó- és VámhivatalCzermann-Tóth Mónika
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés - Egészségügyi IntézetDr. Horacsek Márta
Semmelweis EgyetemProf. Dr. Lemberkovics Éva
Silvestris és Szilas Gyógynövényfeldolgozó Kft.Fodor Csaba
Szent István EgyetemZámboriné dr. Németh Éva