Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2017.12.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 612
A bizottság neve Érzékszervi vizsgálatok és az élvezeti élelmiszerek
A bizottság tevékenységi területe Érzékszervi vizsgálatok (ICS 67.240)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 1801:1989

Tartósított élelmiszerek érzékszervi bírálata

MSZ 20500-3:1985

Száraztészták vizsgálati módszerei. Érzékszervi tulajdonságok vizsgálata

MSZ 20628-1:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Általános előírások

MSZ 20628-2:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Cukorkák

MSZ 20628-3:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Csokoládék, csokoládés és kakaóanyag-tartalmú termékek

MSZ 20628-4:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Tartós édesipari lisztes készítmények

MSZ 20628-5:1988

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Egyéb készítmények

MSZ 20684:1980

Tea érzékszervi vizsgálata teaitalból

MSZ 20689:1993

Kávéféleségek érzékszervi bírálata

MSZ 7028:1986

Étkezési tojás pontozásos érzékszervi bírálata

MSZ 7304-10:1982

Élelmiszerek érzékszervi vizsgálati módszerei. A szaglóképesség vizsgálata

MSZ 7304-12:1982

Élelmiszerek érzékszervi vizsgálati módszerei. Színmegállapító képesség vizsgálata

MSZ 8761-4:1995

Sör. Érzékszervi bírálat

MSZ 9462:2016

Útmutató a borok érzékszervi vizsgálatához

MSZ 9600:2016

Útmutató a szeszes italok érzékszervi vizsgálatához

MSZ EN ISO 10399:2010

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Duó-trió próba (ISO 10399:2004)

MSZ EN ISO 11136:2017

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató a kedveltségi vizsgálatok levezetésére ellenőrzött területen, fogyasztókkal (ISO 11136:2014)

MSZ EN ISO 13299:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató az érzékszervi profil kialakításához (ISO 13299:2016)

MSZ EN ISO 4120:2007

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Háromszögpróba (ISO 4120:2004)

MSZ EN ISO 5492:2009

Érzékszervi vizsgálatok. Szakszótár (ISO 5492:2008)

MSZ EN ISO 5492:2009/A1:2017

Érzékszervi vizsgálat. Szakszótár. 1. módosítás (ISO 5492:2008/Amd 1:2016)

MSZ EN ISO 5495:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Páros összehasonlító vizsgálat (ISO 5495:2005 és ISO 5495:2005/Cor 1:2006)

MSZ EN ISO 8586:2014

Érzékszervi vizsgálat. Általános útmutató a kiválasztott bírálók és az érzékszervi szakértő bírálók kiválasztásához, képzéséhez, valamint folyamatos ellenőrzéséhez (ISO 8586:2012 2014-06-15-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 8589:2015

Érzékszervi vizsgálatok. Általános útmutató a bírálati helyiségek kialakításához (ISO 8589:2007)

MSZ ISO 11035:2001

Érzékszervi vizsgálat. A leíró kifejezések azonosítása és kiválasztása érzékszervi profilhoz többdimenziós eljárással

MSZ ISO 11036:2001

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Állományprofil

MSZ ISO 11037:2014

Érzékszervi vizsgálat. Irányelvek a termékek színének érzékszervi bírálatára

MSZ ISO 11056:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Nagyságrendbecslő módszer

MSZ ISO 11132:2013

Érzékszervi vizsgálatok. Módszertan. Általános irányelvek a leíró vizsgálatot végző bírálóbizottság teljesítményének mérésére

MSZ ISO 13300-1:2016

Érzékszervi vizsgálat. Általános irányelvek az érzékszervi laboratórium személyzete számára. 1. rész: A személyzet felelőssége

MSZ ISO 13300-2:2016

Érzékszervi vizsgálat. Általános irányelvek az érzékszervi laboratórium személyzete számára. 2. rész: Bírálóbizottsági vezetők toborzása és képzése

MSZ ISO 16779:2016

Érzékszervi vizsgálat. Az élelmiszerek felhasználhatósági idejének értékelése (meghatározása és verifikálása)

MSZ ISO 16820:2015

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Szekvenciális elemzés

MSZ ISO 29842:2015

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Nem teljes körű kiegyenlített blokkelrendezések

MSZ ISO 3103:1991

Teafőzet-készítés érzékszervi vizsgálathoz

MSZ ISO 3591:2015

Érzékszervi vizsgálat. Eszközök. Borkóstolópohár

MSZ ISO 3972:2014

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Az ízérzékenység vizsgálati módszere

MSZ ISO 4121:2015

Érzékszervi vizsgálat. A mennyiségi válaszadási skálák alkalmazási irányelvei

MSZ ISO 5497:2001

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Útmutató az érzékszervi vizsgálatra közvetlenül nem alkalmas minták előkészítéséhez

MSZ ISO 6658:2007

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató

MSZ ISO 8587:2014

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Rangsorolás

Elnök Dr. Kókai Zoltán
Elnök munkahelye Szent István Egyetem
Elnökhelyettes Dr. Sipos László
Elnökhelyettes munkahelye Szent István Egyetem
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
CEN/TC 415Fenntartható és követhető termesztésből származó kakaóSustainable and Traceable Cocoa
CEN/SS C01Élelmezési termékekFood Products

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 34/SC 12Érzékszervi vizsgálatokSensory analysis
ISO/TC 34/SC 18KakaóCacao
ISO/TC 34/SC 8TeaTea
ISO/TC 34/SC 15KávéCoffee

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft.Bálint Mária
Bonafarm- Bábolna Takarmány Korlátolt Felelősségű TársaságHeczig Beáta
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi EgyetemDr. Merész Péter
COMPEX-SÓ Kft.Kocsis László
DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.Kata Anette
EMT Első Magyar Tanúsító Zrt.Dr. Erdélyi Mihály
Földművelésügyi MinisztériumLaszlovszky Gábor
Kisüsti Pálinkafőzők Országos EgyesületeBirkás Istán
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési KamaraDr. Szűcs Viktória
Magyar Húsiparosok SzövetségeMostisch Martina
Magyar Pálinka Lovagrend EgyesületBarabás Attila
Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.Hucker Attila
Nemzeti Adó- és VámhivatalKovács Eszter
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs KözpontDr. Szerdahelyi Emőke
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalTrecskó Sándoré
Nemzeti Fejlesztési MinisztériumSeres Gabriella
Semmelweis EgyetemDr. Benedek Csilla
SGS Hungária Kft.Nagy Marianna
Szent István EgyetemDr. Sipos László
Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.Rikker Tamás