Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2017.05.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 612
A bizottság neve Érzékszervi vizsgálatok és az élvezeti élelmiszerek
A bizottság tevékenységi területe Érzékszervi vizsgálatok (ICS 67.240)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 1801:1989

Tartósított élelmiszerek érzékszervi bírálata

MSZ 20500-3:1985

Száraztészták vizsgálati módszerei. Érzékszervi tulajdonságok vizsgálata

MSZ 20628-1:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Általános előírások

MSZ 20628-2:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Cukorkák

MSZ 20628-3:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Csokoládék, csokoládés és kakaóanyag-tartalmú termékek

MSZ 20628-4:1986

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Tartós édesipari lisztes készítmények

MSZ 20628-5:1988

Édesipari termékek érzékszervi vizsgálata. Egyéb készítmények

MSZ 20684:1980

Tea érzékszervi vizsgálata teaitalból

MSZ 20689:1993

Kávéféleségek érzékszervi bírálata

MSZ 7028:1986

Étkezési tojás pontozásos érzékszervi bírálata

MSZ 7304-10:1982

Élelmiszerek érzékszervi vizsgálati módszerei. A szaglóképesség vizsgálata

MSZ 7304-12:1982

Élelmiszerek érzékszervi vizsgálati módszerei. Színmegállapító képesség vizsgálata

MSZ 8761-4:1995

Sör. Érzékszervi bírálat

MSZ 9462:2016

Útmutató a borok érzékszervi vizsgálatához

MSZ 9600:2016

Útmutató a szeszes italok érzékszervi vizsgálatához

MSZ EN ISO 10399:2010

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Duó-trió próba (ISO 10399:2004)

MSZ EN ISO 13299:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató az érzékszervi profil kialakításához (ISO 13299:2016)

MSZ EN ISO 4120:2007

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Háromszögpróba (ISO 4120:2004)

MSZ EN ISO 5492:2009

Érzékszervi vizsgálatok. Szakszótár (ISO 5492:2008)

MSZ EN ISO 5492:2009/A1:2017

Érzékszervi vizsgálat. Szakszótár. 1. módosítás (ISO 5492:2008/Amd 1:2016)

MSZ EN ISO 5495:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Páros összehasonlító vizsgálat (ISO 5495:2005 és ISO 5495:2005/Cor 1:2006)

MSZ EN ISO 8586:2014

Érzékszervi vizsgálat. Általános útmutató a kiválasztott bírálók és az érzékszervi szakértő bírálók kiválasztásához, képzéséhez, valamint folyamatos ellenőrzéséhez (ISO 8586:2012 2014-06-15-i helyesbített változat)

MSZ EN ISO 8589:2015

Érzékszervi vizsgálatok. Általános útmutató a bírálati helyiségek kialakításához (ISO 8589:2007)

MSZ ISO 11035:2001

Érzékszervi vizsgálat. A leíró kifejezések azonosítása és kiválasztása érzékszervi profilhoz többdimenziós eljárással

MSZ ISO 11036:2001

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Állományprofil

MSZ ISO 11037:2014

Érzékszervi vizsgálat. Irányelvek a termékek színének érzékszervi bírálatára

MSZ ISO 11056:2016

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Nagyságrendbecslő módszer

MSZ ISO 11132:2013

Érzékszervi vizsgálatok. Módszertan. Általános irányelvek a leíró vizsgálatot végző bírálóbizottság teljesítményének mérésére

MSZ ISO 13300-1:2016

Érzékszervi vizsgálat. Általános irányelvek az érzékszervi laboratórium személyzete számára. 1. rész: A személyzet felelőssége

MSZ ISO 13300-2:2016

Érzékszervi vizsgálat. Általános irányelvek az érzékszervi laboratórium személyzete számára. 2. rész: Bírálóbizottsági vezetők toborzása és képzése

MSZ ISO 16779:2016

Érzékszervi vizsgálat. Az élelmiszerek felhasználhatósági idejének értékelése (meghatározása és verifikálása)

MSZ ISO 16820:2015

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Szekvenciális elemzés

MSZ ISO 29842:2015

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Nem teljes körű kiegyenlített blokkelrendezések

MSZ ISO 3103:1991

Teafőzet-készítés érzékszervi vizsgálathoz

MSZ ISO 3591:2015

Érzékszervi vizsgálat. Eszközök. Borkóstolópohár

MSZ ISO 3972:2014

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Az ízérzékenység vizsgálati módszere

MSZ ISO 4121:2015

Érzékszervi vizsgálat. A mennyiségi válaszadási skálák alkalmazási irányelvei

MSZ ISO 5497:2001

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Útmutató az érzékszervi vizsgálatra közvetlenül nem alkalmas minták előkészítéséhez

MSZ ISO 6658:2007

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Általános útmutató

MSZ ISO 8587:2014

Érzékszervi vizsgálat. Módszertan. Rangsorolás

Elnök Dr. Kókai Zoltán
Elnök munkahelye Szent István Egyetem
Elnökhelyettes Dr. Sipos László
Elnökhelyettes munkahelye Szent István Egyetem
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
CEN/TC 415Fenntartható és követhető termesztésből származó kakaóSustainable and Traceable Cocoa
CEN/SS C01Élelmezési termékekFood Products

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 34/SC 18KakaóCacao
ISO/TC 34/SC 8TeaTea
ISO/TC 34/SC 15KávéCoffee
ISO/TC 34/SC 12Érzékszervi vizsgálatokSensory analysis

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft.Bálint Mária
Bonafarm- Bábolna Takarmány Korlátolt Felelősségű TársaságHeczig Beáta
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi EgyetemDr. Merész Péter
COMPEX-SÓ Kft.Kocsis László
DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.Kata Anette
EMT Első Magyar Tanúsító Zrt.Dr. Erdélyi Mihály
Földművelésügyi MinisztériumLaszlovszky Gábor
Kisüsti Pálinkafőzők Országos EgyesületeBirkás Istán
Magyar Pálinka Lovagrend EgyesületBarabás Attila
Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.Hucker Attila
Nemzeti Adó- és VámhivatalKovács Eszter
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központdr. Szabó Erzsébet
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalTrecskó Sándoré
Nemzeti Fejlesztési MinisztériumSeres Gabriella
Semmelweis EgyetemDr. Benedek Csilla
SGS Hungária Kft.Nagy Marianna
Szent István EgyetemDr. Sipos László
Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.Rikker Tamás