Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2017.10.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 603
A bizottság neve Gyümölcs-, zöldség- és hústermékek, alkoholmentes italok, cukor, keményítő, valamint ezek, a besugárzott élelmiszerek és a fűszerek vizsgálatai
A bizottság tevékenységi területe 67.020 Élelmiszeripari elájársok 67.040 Élelmiszertermékek általában 67.050 Élelmiszertermékek vizsgálatának és elemzésének általános módszerei 67.080 Gyümölcsök. Zöldségek 67.160 Italok (a borokat kivéve)
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ 1385:1987

Élelmiszerek és élvezeti cikkek nitrogéntartalmának meghatározása Kjeldahl-féle módszerrel

MSZ 14484:1985

Citrustermékek illóolaj-tartalmának meghatározása

MSZ 157:2017

A méz érzékszervi vizsgálata

MSZ 16475:1986

Citrusfélék létartalmának meghatározása

MSZ 16485:1989

Szárított gombák vizsgálata és minősítése

MSZ 1660:1987

Étkezési ecetkészítmények formaldehidtartalmának meghatározása

MSZ 17045:2002

Ipari cukorrépa

MSZ 17590:1985

Tartósított élelmiszerek pH-értékének meghatározása

MSZ 17591:1986

Tartósított élelmiszerek hangyasavtartalmának meghatározása

MSZ 17617:1985

Tartósított élelmiszerek zsírtartalmának meghatározása

MSZ 17618:1983

Tartósított élelmiszerek ásványianyag-tartalmának meghatározása

MSZ 1804:1989

Citrusalapú gyümölcslékészítmények látszólagos rosttartalmának meghatározása

MSZ 19589:1980

Tartósított élelmiszerek fehérjetartalmának meghatározása Kjeldahl-módszerrel

MSZ 19918-1:2008

Tenyészhal és tenyészikra. 1. rész: Általános előírások

MSZ 19918-2:2008

Tenyészhal és tenyészikra. 2. rész: Ponty

MSZ 19918-3:1978

Tenyészhal, tenyészikra. Pettyes busa

MSZ 19918-4:1978

Tenyészhal, tenyészikra. Fehér busa

MSZ 19918-5:1979

Tenyészhal, tenyészikra. Amur

MSZ 19918-6:1979

Tenyészhal, tenyészikra. Harcsa

MSZ 19918-7:1980

Tenyészhal, tenyészikra. Szivárványos pisztráng

MSZ 19918-8:1984

Tenyészhal, tenyészikra. Süllő

MSZ 20498:1984

Tartósított élelmiszerek növényi eredetű szennyezőanyag-tartalmának meghatározása

MSZ 20502:1955

Növényi eredetű tartósított élelmiszerek mikroszkópos vizsgálata

MSZ 20600:2016

Gesztenyéből készült termékek vizsgálatai

MSZ 20640:1988

Csokoládék mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 20896:1989

Édesipari nyersanyagok és termékek mintavétele és tételminősítése

MSZ 20900-1:1987

Édesipari termékek vizsgálata. Szárítási veszteség meghatározása

MSZ 20900-2:1987

Édesipari termékek vizsgálata. Zsírtartalom meghatározása

MSZ 20900-5:1989

Édesipari termékek vizsgálata. A redukáló- és összes cukortartalom meghatározása

MSZ 20983:1984

Karamellák mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 21338-2:1986

Alkoholmentes üdítőital. Érzékszervi pontozásos bírálat

MSZ 21338-3:1980

Alkoholmentes üdítőital. Fizikai és kémiai vizsgálati módszerek

MSZ 21356:1984

Mézes- és mézes jellegű sütemények mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 21357:1979

Gyorsfagyasztott élelmiszerek vizsgálata. Gyorsfagyasztott termékek főzési próbája

MSZ 21358:1979

Gyorsfagyasztott élelmiszerek vizsgálata. Gyorsfagyasztott termékek felengedtetése

MSZ 21361:1979

Tartósított élelmiszerek vizsgálata. Gyorsfagyasztott zöldborsó szemkeveredésének vizsgálata

MSZ 302-1:1984

Mintaelőkészítés élelmiszerek fémtartalmának meghatározásához. Nedves roncsolás

MSZ 312:1983

Élelmiszerek fluortartalmának meghatározása

MSZ 3603:1983

Húskonzervek keményítőtartalmának meghatározása

MSZ 3604:1985

Tartósított élelmiszerek mintáinak előkészítése laboratóriumi vizsgálatokhoz

MSZ 3605:2002

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A nettó tömeg és az alkotórészek tömegarányának meghatározása

MSZ 3610:1983

Tartósított élelmiszerek összes hamutartalmának és hamulúgosságának meghatározása

MSZ 3615:1983

Tartósított élelmiszerek nitrit-nitrát-tartalmának meghatározása

MSZ 3616:1983

Tartósított élelmiszerek illósavtartalmának meghatározása

MSZ 3618:1985

Tartósított élelmiszerek vizsgálata. Kloridtartalom meghatározása

MSZ 3619:1983

Tartósított élelmiszerek összes savtartalmának meghatározása

MSZ 3620:1983

Tartósított élelmiszerek etil-alkohol-tartalmának meghatározása

MSZ 3621:2017

Élelmiszerek kén-dioxid-tartalmának meghatározása

MSZ 3625:1986

Tartósított élelmiszerek cukortartalmának meghatározása

MSZ 3626:1986

Tartósított élelmiszerek nyersrosttartalmának meghatározása

MSZ 3641:1976

Hőkezeléssel tartósított teljes konzervek tartóssági próbája

MSZ 4054:1980

Hőkezeléssel tartósított hús- és húsos készítmények szilárd és folyékony alkotórészeinek és a kiolvadt zsír mennyiségének meghatározása

MSZ 4169:1980

Halkonzervek és hal-félkonzervek tisztatömegének és alkotórészeik tömegarányának meghatározása

MSZ 4220:1980

Tartósított élelmiszerek nedvességtartalmának meghatározása

MSZ 4624:1978

Étkezési ecetkészítmények mintavétele, tételminősítése, vizsgálata

MSZ 4793-10:2003

A cukortermékek vizsgálati módszerei. 10. rész: Érzékszervi vizsgálatok és előkészítési módszereik

MSZ 4793-11:2002

A cukortermékek vizsgálati módszerei. A kenőanyag-tartalom és a mállási idő meghatározása

MSZ 4793-12:2002

Cukorvizsgálatok. A maradék kén-dioxid-tartalom meghatározása

MSZ 4793-13:2002

Cukorvizsgálatok. A cukorliszt keményítőtartalmának meghatározása

MSZ 4793-14:2002

Cukorvizsgálatok. A kockacukor törmeléktartalmának meghatározása

MSZ 4794:2003

A cukor mintavétele és átvétele

MSZ 5874-10:1980

Húskészítmények vizsgálati módszerei. Polifoszfát-tartalom kimutatása

MSZ 5874-8:1978

Húskészítmények vizsgálati módszerei. Fehérjetartalom meghatározása

MSZ 6181:2015

Datolya

MSZ 6821:1989

Az étkezési tojás mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 6950-3:2017

A méz vizsgálata. 3. rész: Mikroszkópos vizsgálat

MSZ 7027:1986

Vágott baromfi pontozásos érzékszervi bírálata

MSZ 7029:1989

Baromfiipari termékek pontozásos érzékszervi bírálata

MSZ 7075:2000

Szabályozott légterű kamrák gyümölcsök tárolására

MSZ 8761-10:2002

Sör. 10. rész: Az alkohol-, az extrakttartalom és az erjedési fok meghatározása

MSZ 8761-11:1993

Sör. A végerjedési fok meghatározása

MSZ 8761-5:1986

Sör. A tartósság meghatározása

MSZ 8761-6:2002

Sör. 6. rész: A szín meghatározása spektrofotometriás módszerrel

MSZ 8761-7:1993

Sör. A pH-érték meghatározása

MSZ 8761-9:2002

Sör. 9. rész: A szén-dioxid-tartalom meghatározása titrálásos módszerrel (referencia-módszer)

MSZ 8781:1984

Keményítők mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 8808:2015

Szikvíz (szódavíz)

MSZ 9433:1983

Kekszek mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 9438:1982

Keménycukorkák mintavétele, vizsgálata és minősítése

MSZ 9552:1986

Denaturált szesz

MSZ 9589-10:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 10. rész: A kénessavtartalom meghatározása

MSZ 9589-12:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 12. rész: Az összes hidrogén-cianid-tartalom meghatározása

MSZ 9589-15:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 15. rész: A minta előkészítése a vizsgálathoz

MSZ 9589-16:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 16. rész: A vastartalom meghatározása

MSZ 9589-17:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 17. rész: A réztarrtalom meghatározása

MSZ 9589-2:2012

Szeszes italok vizsgálatai. 2. rész: Alkoholtartalom meghatározása (gyors módszer)

MSZ 9589-24:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 24. rész: A szorbinsav- és a benzoesavtartalom meghatározása

MSZ 9589-25:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 25. rész: A szintetikus színezőanyag kimutatása és azonosítása

MSZ 9589-27:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 27. rész: Az akroleintartalom kimutatása

MSZ 9589-3:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 3. rész: Az összes savtartalom meghatározása

MSZ 9589-4:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 4. rész: Az összes cukortartalom meghatározása

MSZ 9589-5:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 5. rész: Az összes aldehidtartalom meghatározása

MSZ 9589-6:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 6. rész: Az összes észtertartalom meghatározása

MSZ 9589-7:2013

Szeszes italok vizsgálatai. 7. rész: A furfuroltartalom meghatározása

MSZ 9681-2:2017

A fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata. 2. rész: Érzékszervi vizsgálat

MSZ CR 13505:2000

Élelmiszer-vizsgálatok. Biotoxinok. A mikotoxinok analitikai vizsgálati módszereinek követelményei

MSZ EN 1131:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A relatív sűrűség meghatározása

MSZ EN 1132:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A pH-érték meghatározása

MSZ EN 1133:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A formolszám meghatározása

MSZ EN 1134:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A nátrium-, kálium-, kalcium- és magnéziumtartalom atomabszorpciós spektrometriás (AAS) meghatározása

MSZ EN 1135:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. Hamumeghatározás

MSZ EN 1136:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A foszfortartalom meghatározása. Spektrometriás módszer

MSZ EN 1137:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A citromsav(citrát)-tartalom enzimes meghatározása. NADH-spektrometriás módszer

MSZ EN 1138:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. Az L-almasav(L-malát)-tartalom enzimes meghatározása. NADH-spektrometriás módszer

MSZ EN 1139:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A D-izocitromsav-tartalom enzimes meghatározása. NADPH-spektrometriás módszer

MSZ EN 1140:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. D-glükóz és D-fruktóz-tartalom enzimes meghatározása. NADPH-spektrofotometriás módszer

MSZ EN 1141:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A prolintartalom spektrofotometriás meghatározása

MSZ EN 1142:1995

Gyümölcs- és zöldséglevek. A szulfáttartalom meghatározása

MSZ EN 1185:2000

Keményítők és származékaik. A kén-dioxid-tartalom meghatározása. Acidimetriás módszer (ISO 5379:1983, módosítva)

MSZ EN 12014-1:1997/A1:2000

Élelmiszerek. A nitriát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 1. rész: Általános megfontolások

MSZ EN 12014-1:1999

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 1. rész: Általános megfontolások

MSZ EN 12014-2:1999

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 2. rész: HPLC/IC-módszer zöldségek és zöldségtermékek nitráttartalmának meghatározására

MSZ EN 12014-3:2005

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 3. rész: Húskészítmények nitrát- és nitrittartalmának spektrometriás meghatározása a nitrátot nitritté alakító enzimes redukció után

MSZ EN 12014-4:2005

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 4. rész: Húskészítmények nitrát- és nitrittartalmának ioncserés kromatográfiás meghatározása

MSZ EN 12014-5:1999

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 5. rész: Zöldségtartalmú bébi- és gyermekételek nitráttartalmának enzimes meghatározása

MSZ EN 12014-7:1999

Élelmiszerek. A nitrát- és/vagy a nitrittartalom meghatározása. 7. rész: Zöldségek és zöldségtermékek nitráttartalmának meghatározása folyadékáramlásos (CONTIFLOW-) módszerrel, kadmiummal végzett redukció után

MSZ EN 12133:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. A kloridtartalom meghatározása. Potenciometriás titrálásos módszer

MSZ EN 12134:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. A centrifugálható pulptartalom meghatározása

MSZ EN 12135:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. A nitrogéntartalom meghatározása. Kjeldahl-módszer

MSZ EN 12136:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. Az összes karotinoidtartalom és a karotinoidfrakciók meghatározása

MSZ EN 12137:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. A borkősav meghatározása szőlőlevekben. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 12138:1999

Gyümölcs- és zöldséglevek. A D-almasavtartalom enzimes meghatározása. NAD-spektrometriás módszer

MSZ EN 12143:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. Az oldható szárazanyag-tartalom becslése. Refraktometriás módszer

MSZ EN 12144:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. A hamu összes lúgosságának meghatározása. Titrimetriás módszer

MSZ EN 12145:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. Összes szárazanyag meghatározása. Gravimetriás módszer a szárítási tömegveszteség mérésével

MSZ EN 12146:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. A szacharóztartalom enzimes meghatározása. NADP spektrometriás módszer

MSZ EN 12147:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. A titrálható savasság meghatározása

MSZ EN 12148:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. A hesperidin és a naringin meghatározása citruslevekben. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 12393-1:2014

Növényi eredetű élelmiszerek. A peszticid szermaradékok GC vagy LC-MS/MS meghatározásának módszerei. 1. rész: Általános megfontolások

MSZ EN 12393-2:2014

Növényi eredetű élelmiszerek. A peszticid szermaradékok GC vagy LC-MS/MS meghatározásának módszerei. 2. rész: Extrakciós és tisztítási módszerek

MSZ EN 12393-3:2014

Növényi eredetű élelmiszerek. A peszticid szermaradékok GC vagy LC-MS/MS meghatározásának módszerei. 3. rész: Meghatározás és megerősítő vizsgálatok

MSZ EN 12396-1:2000

Zsírszegény élelmiszerek. Ditiokarbamát és tiurám-diszulfid szermaradékok meghatározása. 1. rész: Spektrometriás módszer

MSZ EN 12396-2:2000

Zsírszegény élelmiszerek. Ditiokarbamát és tiurám-diszulfid szermaradékok meghatározása. 2. rész: Gázkromatográfiás módszer

MSZ EN 12396-3:2000

Zsírszegény élelmiszerek. Ditiokarbamát és tiurám-diszulfid szermaradékok meghatározása. 3. rész: UV-spektrometriás xantogenátos módszer

MSZ EN 12630:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. A glükóz-, a fruktóz-, a szorbit- és a szacharóztartalom meghatározása. Nagyfelbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 12631:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. A D- és L-tejsav(laktát)-tartalom enzimes meghatározása. NAD-spektrometriás módszer

MSZ EN 12632:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. Az ecetsav(acetát)tartalom enzimes meghatározása. NAD-spektrometriás módszer

MSZ EN 12742:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. A szabadaminosav-tartalom meghatározása. Folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 12821:2009

Élelmiszerek. A D-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszerrel. A kolekalciferol (Dˇ3^-vitamin) vagy az ergokalciferol (Dˇ2^-vitamin) mérése

MSZ EN 12822:2014

Élelmiszerek. Az E-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. Az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol mérése

MSZ EN 12823-1:2014

Élelmiszerek. Az A-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. 1. rész: Az all-E-retinol és 13-Z-retinol mérése

MSZ EN 12823-2:2000

Élelmiszerek. Az A-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával. 2. rész: A béta-karotin mérése

MSZ EN 12856:2000

Élelmiszerek. A K-aceszulfám, az aszpartám és a szacharin meghatározása. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 12857:2000

Élelmiszerek. A ciklamát meghatározása. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 13188:2000

Ecet. Mezőgazdasági eredetű folyadékokból készített termék. Fogalommeghatározások, követelmények, jelölés

MSZ EN 13189:2000

Étkezési ecetsav. Nem mezőgazdasági eredetű anyagokból készített termék. Fogalommeghatározások, követelmények, jelölés

MSZ EN 13191-1:2000

Zsírszegény élelmiszerek. Bromid szermaradékok meghatározása. 1. rész: Az összes bromid szervetlen bromidkénti meghatározása

MSZ EN 13191-2:2000

Zsírszegény élelmiszerek. Bromid szermaradékok meghatározása. 2. rész: A szervetlen bromid meghatározása

MSZ EN 13196:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. Az összes kén-dioxid-tartalom meghatározása desztillációs módszerrel

MSZ EN 13585:2002

Élelmiszerek. Fumonizin B1 és B2 meghatározása kukoricában. HPLC-módszer szilárd fázisú extrakciós tisztítással

MSZ EN 13708:2002

Élelmiszerek. A besugárzottság ESR-spektroszkópiás kimutatása kristályos cukrot tartalmazó élelmiszerekből

MSZ EN 13751:2010

Élelmiszerek. Élelmiszerek besugárzottságának kimutatása fotostimulált lumineszcenciával

MSZ EN 13783:2002

Élelmiszerek. A besugárzottság kimutatása élelmiszerekből direkt epifluoreszcens szűrős/telepszámlálásos módszerrel (DEFT/APC). Szűrőmódszer

MSZ EN 13784:2002

Élelmiszerek. Az élelmiszerek besugárzottságának kimutatása DNS-csóvás módszerrel. Szűrőmódszer

MSZ EN 13804:2013

Élelmiszerek. Az elemek és ezek kémiai kötéseinek meghatározása. Általános szempontok és különleges követelmények

MSZ EN 13805:2015

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Nyomás alatti feltárás

MSZ EN 13806:2002

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Higany meghatározása nyomás alatti feltárás utáni hideggőz-atomabszorpciós spektrometriával (CVAAS)

MSZ EN 14082:2003

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Ólom, kadmium, cink, réz, vas és króm meghatározása atomabszorpciós spektrometriával (AAS), szárazhamvasztás után

MSZ EN 14083:2003

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Ólom, kadmium, króm és molibdén meghatározása nyomás alatti feltárást követő grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GFAAS),

MSZ EN 14084:2003

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Ólom, kadmium, cink, réz és vas meghatározása mikrohullámú feltárást követő atomabszorpciós spektrometriával (AAS)

MSZ EN 14122:2014

Élelmiszerek. A Bˇ1^-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával

MSZ EN 14123:2008

Élelmiszerek. Az aflatoxin Bˇ1^ és az aflatoxin Bˇ1^, Bˇ2^, Gˇ1^ és Gˇ2^ összegének meghatározása mogyoróban, földimogyoróban, pisztáciában, fügében és fűszerpaprika-őrleményben. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer oszlop utáni származékképzéssel és immunaffinitás-oszlopos tisztítással

MSZ EN 14131:2003

Élelmiszerek. A folát meghatározása mikrobiológiai módszerrel

MSZ EN 14132:2009

Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása árpában és pörkölt kávéban. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopos tisztítással

MSZ EN 14133:2009

Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása borban és sörben. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopos tisztítással

MSZ EN 14148:2004

Élelmiszerek. A Kˇ1^- vitamin meghatározása HPLC-vel

MSZ EN 14152:2014

Élelmiszerek. A Bˇ2^-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával

MSZ EN 14164:2014

Élelmiszerek. A Bˇ6^-vitamin meghatározása nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával

MSZ EN 14166:2009

Élelmiszerek. A Bˇ6^-vitamin meghatározása mikrobiológiai módszerrel

MSZ EN 14176:2017

Élelmiszerek. A domoinsav meghatározása nyers, mészhéjú állatokban (kagylókban és rákfélékben), nyers halakban és főtt kagylókban RP-HPLC-vel, UV-kimutatással

MSZ EN 14177:2004

Élelmiszerek. A patulin meghatározása szűrt és rostos almalében és almapürében. HPLC-módszer folyadék/folyadék megoszlásos tisztítással

MSZ EN 14185-1:2003

Zsírszegény élelmiszerek. Az N-metil-karbamát szermaradékok meghatározása. 1. rész: HPLC-módszer SPE-tisztítással

MSZ EN 14185-2:2006

Zsírszegény élelmiszerek. Az N-metil-karbamát szermaradék meghatározása. 2. rész: HPLC-módszer diatomaföld-oszlopos tisztítással

MSZ EN 14332:2004

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Arzén meghatározása a tenger gyümölcseiben grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (GFAAS), mikrohullámú feltárás után

MSZ EN 14352:2004

Élelmiszerek. A fumonizin Bˇ1^ és Bˇ2^ meghatározása kukoricaalapú élelmiszerekben. HPLC-módszer immunoaffinitás-oszlopon végzett tisztítással

MSZ EN 14526:2017

Élelmiszerek. A szaxitoxin-csoport toxinjainak meghatározása mészhéjú állatokban (kagylókban és rákfélékben). HPLC-módszer oszlop előtti származékképzéssel, peroxid- vagy perjodát-oxidációval

MSZ EN 14546:2005

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az összes arzén meghatározása hidridképzéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), szárazhamvasztás után

MSZ EN 14569:2005

Élelmiszerek. Besugárzott élelmiszerek mikrobiológiai kiszűrése LAL/GNB eljárással

MSZ EN 14573:2005

Élelmiszerek. A 3-monoklór-propán-1,2-diol meghatározása GC/MS-sel

MSZ EN 14627:2005

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az összes arzén és szelén meghatározása hidridfejlesztéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS), nyomás alatti feltárás után

MSZ EN 14663:2006

Élelmiszerek. A Bˇ6^-vitamin (beleértve a glikozidjait is) meghatározása HPLC-vel

MSZ EN 15054:2006

Zsírszegény élelmiszerek. A klórmekvát és mepikvát meghatározása. LC-MS módszer

MSZ EN 15055:2006

Zsírszegény élelmiszerek. A klórmekvát és mepikvát meghatározása. LC-MS/MS módszer

MSZ EN 15086:2006

Élelmiszerek. Az izomalt, laktit, maltit, mannit, szorbit és xilit meghatározása élelmiszerekben

MSZ EN 15111:2007

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. A jód meghatározása ICP-MS-sel (induktív csatolású plazma sugárforrású tömegspektrometriával)

MSZ EN 1528-1:1998

Zsírtartalmú élelmiszerek. Növényvédő szerek és poliklórozott bifenilek (PCB-k) meghatározása. 1. rész: Általános előírások

MSZ EN 1528-2:1998

Zsírtartalmú élelmiszerek. Növényvédő szerek és poliklórozott bifenilek (PCB-k) meghatározása. 2. rész: A zsír, a növényvédő szerek, a PCB-k kivonása és a zsírtartalom meghatározása

MSZ EN 1528-3:1998

Zsírtartalmú élelmiszerek. Növényvédő szerek és poliklórozott bifenilek (PCB-k) meghatározása. 3. rész: Tisztítási módszerek

MSZ EN 1528-4:1998

Zsírtartalmú élelmiszerek. Növényvédő szerek és poliklórozott bifenilek (PCB-k) meghatározása. 4. rész: Meghatározás, megerősítő vizsgálatok és egyéb előírások

MSZ EN 15505:2008

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. A nátrium és magnézium meghatározása mikrohullámú feltárást követő atomabszorpciós lángspektrometriával (AAS)

MSZ EN 15517:2008

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. A szervetlen arzén meghatározása hínárban savas extrakciót követő hidridképzéses atomabszorpciós spektrometriával (HGAAS)

MSZ EN 15607:2009

Élelmiszerek. A d-biotin meghatározása HPLC-vel

MSZ EN 15633-1:2009

Élelmiszerek. Élelmiszer-allergének kimutatása immunológiai módszerekkel. 1. rész: Általános megfontolások

MSZ EN 15634-1:2009

Élelmiszerek. Élelmiszer-allergének kimutatása molekuláris biológiai módszerekkel. 1. rész: Általános megfontolások

MSZ EN 15637:2009

Növényi eredetű élelmiszerek. Peszticid szermaradékok metanolos extrakciót és kovaföldes tisztítást követő meghatározása LC-MS/MS-sel

MSZ EN 15652:2009

Élelmiszerek. A niacin meghatározása HPLC-vel

MSZ EN 15662:2009

Növényi eredetű élelmiszerek. Peszticid szermaradékok acetonitriles extrakciót/szétválasztást és diszperziós SPE tisztítást követő meghatározása GC-MS-sel és/vagy LC-MS/MS-sel. QuEChERS-módszer

MSZ EN 15763:2010

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az arzén, a kadmium, a higany és az ólom meghatározása induktív csatolású plazma sugárforrású tömegspektrometriával (ICP-MS), nyomás alatti feltárás után

MSZ EN 15764:2010

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az ón meghatározása láng- és grafitkemencés atomabszorpciós spektrometriával (FAAS és GFAAS) nyomás alatti feltárás után

MSZ EN 15765:2010

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. Az ón meghatározása induktív csatolású plazma sugárforrású tömegspektrometriával (ICP-MS), nyomás alatti feltárás után

MSZ EN 15829:2010

Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása különféle mazsolában, aszalt gyümölcskeverékekben és aszalt fügében. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással és fluoreszcenciás kimutatással

MSZ EN 15835:2010

Élelmiszerek. Az ochratoxin A meghatározása csecsemők és kisgyermekek számára készített gabonaalapú élelmiszerekben. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással és fluoreszcenciás detektálással

MSZ EN 15842:2010

Élelmiszerek. Élelmiszer-allergének kimutatása. Általános szempontok és a módszerek validálása

MSZ EN 15850:2010

Élelmiszerek. A zearalenon meghatározása csecsemők és kisgyermekek számára készített kukoricaalapú bébiételekben, árpaliszt-, kukoricaliszt-, polenta-, búzaliszt- és gabonaalapú élelmiszerekben. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással és fluoreszcenciás kimutatással

MSZ EN 15851:2010

Élelmiszerek. Az aflatoxin Bˇ1^ meghatározása csecsemők és kisgyermekek számára készített gabonaalapú élelmiszerekben. HPLC-módszer immunaffinitás-oszlopon végzett tisztítással és fluoreszcenciás kimutatással

MSZ EN 15890:2011

Élelmiszerek. A patulin meghatározása csecsemők és kisgyermekek számára készített gyümölcslevekben és gyümölcsalapú pürékben. HPLC-módszer folyadék/folyadék megosztásos tisztítással, szilárd fázisú extrakcióval és UV-kimutatással

MSZ EN 16104:2013

Élelmiszeradatok. Szerkezet és adatcsere-formátum

MSZ EN 16155:2012

Élelmiszerek. A szukralóz meghatározása. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer

MSZ EN 16204:2012

Élelmiszerek. A lipofil algatoxinok (okadasavcsoport- toxinok, yessotoxinok, azaspirsavak, pektenotoxinok) meghatározása kagylókban és ezek termékeiben LC-MS/MS-sel

MSZ EN 16618:2015

Élelmiszer-vizsgálatok. Az akrilamid meghatározása élelmiszerben folyadékkromatográfiás tandem-tömegspektrometriával (LC-ESI-MS/MS)

MSZ EN 16619:2015

Élelmiszer-vizsgálatok. A benzo[a]pirén, a benz[a]antracén, a krizén és a benzo[b]fluorantén meghatározása élelmiszerekben gázkromatográfiás tömegspektrometriával (GC-MS)

MSZ EN 16620:2015

Élelmiszer-vizsgálatok. A furán meghatározása kávéban és kávétermékekben gőztéranalízises (headspace) gázkromatográfiás tömegspektrometriával (HS GC-MS)

MSZ EN 16801:2016

Élelmiszerek. Az elemek és ezek kémiai kötéseinek meghatározása. A metil-higany meghatározása tengeri eredetű élelmiszerekben izotóphígításos GC-ICP-MS-sel

MSZ EN 16802:2016

Élelmiszerek. Az elemek és ezek kémiai kötéseinek meghatározása. A szervetlen arzén meghatározása tengeri és növényi eredetű élelmiszerekben anioncserés HPLC-ICP-MS-sel

MSZ EN 16852:2017

Élelmiszerek. Az etil-karbamát meghatározása csonthéjas gyümölcsökből készült szeszes italokból, gyümölcstörkölyből és más szeszes italokból. GC-MS módszer

MSZ EN 16857:2017

Élelmiszerek. A benzol meghatározása üdítőitalokból, egyéb italokból és zöldségalapú bébiételekből gőztér-analízises gázkromatográfiás tömegspektrometriával (HS-GC-MS)

MSZ EN 16858:2017

Élelmiszerek. A melamin és a cianursav meghatározása élelmiszerekben folyadékkromatográfiával és tandem-tömegspektrometriával (LC-MS/MS)

MSZ EN 16923:2017

Élelmiszerek. A T-2 toxin és a HT-2 toxin meghatározása gabonafélékben, valamint csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt gabonatermékekben, SPE-tisztítást követő LC-MS/MS-sel

MSZ EN 16924:2017

Élelmiszerek. A zearalenon meghatározása növényi étolajokból LC-FLD-vel vagy LC-MS/MS-sel

MSZ EN 16943:2017

Élelmiszerek. A kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, kén és cink meghatározása ICP-OES-sel

MSZ EN 1784:2004

Élelmiszerek. Zsírtartalmú élelmiszerek besugárzottságának kimutatása. Szénhidrogének gázkromatográfiás elemzése

MSZ EN 1785:2004

Élelmiszerek. A besugárzottság kimutatása zsírtartalmú élelmiszerekből. A 2-alkil-ciklobutanolok gázkromatográfiás-tömegspektrometriás vizsgálata

MSZ EN 1786:2000

Élelmiszerek. A besugárzottság kimutatása csontokat tartalmazó élelmiszerekből. ESR-spektroszkópiás módszer

MSZ EN 1787:2001

Élelmiszerek. A besugárzottság kimutatása cellulóztartalmú élelmiszerekből ESR-spektroszkópiás módszerrel

MSZ EN 1788:2002

Élelmiszerek. A besugárzottság termolumineszcenciás kimutatása olyan élelmiszerekből, amelyekből szilikátásványok vonhatók ki

MSZ EN 1988-1:1999

Élelmiszerek. Szulfitmeghatározás. 1. rész: Optimalizált Monier-Williams-mószer

MSZ EN 1988-2:1999

Élelmiszerek. Szulfitmeghatározás. 2. rész: Enzimes módszer

MSZ EN ISO 10504:2015

Keményítőszármazékok. A glükózszirupok, a fruktózszirupok és a hidrogénezett glükózszirupok összetételének meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer (ISO 10504:2013)

MSZ EN ISO 10520:2000

Természetes keményítő. A keményítőtartalom meghatározása. Ewers-féle polarimetriás módszer (ISO 10520:1997)

MSZ EN ISO 11212-1:1999

Keményítő és származékai. Nehézfémtartalom. 1. rész: Az arzéntartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával (ISO 11212-1:1997)

MSZ EN ISO 11212-2:1999

Keményítő és származékai. Nehézfémtartalom. 2. rész: A higanytartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával (ISO 11212-2:1997)

MSZ EN ISO 11212-3:1999

Keményítő és származékai. Nehézfémtartalom. 3. rész: Az ólomtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával, elektrotermikus atomizációval (ISO 11212-3:1997)

MSZ EN ISO 11212-4:1999

Keményítő és származékai. Nehézfémtartalom. 4. rész: A kadmiumtartalom meghatározása atomabszorpciós spektrometriával, elektrotermikus atomizációval (ISO 11212-4:1997)

MSZ EN ISO 11213:2000

Módosított keményítő. Az acetiltartalom meghatározása. Enzimes módszer (ISO 11213:1995)

MSZ EN ISO 11214:2000

Módosított keményítő. Az oxidált keményítő karboxilcsoport-tartalmának meghatározása (ISO 11214:1996)

MSZ EN ISO 11215:2000

Módosított keményítő. Az acetilezett dikeményítő-adipátok adipinsavtartalmának meghatározása. Gázkromatográfiás módszer (ISO 11215:1998)

MSZ EN ISO 11216:2000

Módosított keményítő. A karboxi-metil-keményítő karboxi-metil-csoport-tartalmának meghatározása (ISO 11216:1998)

MSZ EN ISO 11543:2002

Módosított keményítő. A hidroxi-propil-tartalom meghatározása. Mágneses magrezonanciás (NMR) spektrometriás módszer (ISO 11543:2000)

MSZ EN ISO 13720:2011

Hús és húskészítmények. A feltételezett Pseudomonas spp. megszámlálása (ISO 13720:2010)

MSZ EN ISO 16050:2012

Élelmiszerek. Az aflatoxin B1 és az összes aflatoxin B1-, B2-, G1- és G2-tartalom meghatározása gabonafélékben, diófélékben és az azokból készült termékekben. Nagy felbontású folyadékkromatográfiás módszer (ISO 16050:2003)

MSZ EN ISO 1666:2000

Keményítő. A nedvességtartalom meghatározása. Szárítószekrényes módszer (ISO 1666:1996)

MSZ EN ISO 17375:2006

Takarmányok. Az aflatoxin Bˇ1^ meghatározása (ISO 17375:2006)

MSZ EN ISO 19343:2017

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A hisztamin kimutatása és mennyiségi meghatározása halakban és halászati termékekben. HPLC-módszer (ISO 19343:2017)

MSZ EN ISO 21569:2006

Élelmiszerek. Analitikai módszerek a genetikailag módosított szervezetek és az ezeket tartalmazó termékek kimutatására. Nukleinsav-alapú kvalitatív módszerek (ISO 21569:2005)

MSZ EN ISO 21570:2006

Élelmiszerek. Analitikai módszerek a genetikailag módosított szervezetek és az ezeket tartalmazó termékek kimutatására. Nukleinsav-alapú kvantitatív módszerek (ISO 21570:2005)

MSZ EN ISO 21571:2005

Élelmiszerek. Analitikai módszerek a genetikailag módosított szervezetek és az ezeket tartalmazó termékek kimutatására. Nukleinsavas extrakció (ISO 21571:2005)

MSZ EN ISO 21572:2013

Élelmiszerek. Molekuláris biomarker vizsgálatok. Fehérjealapú módszerek (ISO 21572:2013)

MSZ EN ISO 22118:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására és mennyiségi meghatározására. Teljesítményjellemzők (ISO 22118:2011)

MSZ EN ISO 22119:2012

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Valós idejű polimeráz-láncreakció (PCR) az élelmiszer-eredetű patogének kimutatására. Általános követelmények és fogalommeghatározások (ISO 22119:2011)

MSZ EN ISO 24276:2006

Élelmiszerek. Vizsgálati módszerek genetikailag módosított szervezetek és származékaik kimutatására. Általános követelmények és meghatározások (ISO 24276:2006)

MSZ EN ISO 3188:2000

Keményítők és származékaik. A nitrogéntartalom meghatározása Kjeldahl-módszerrel. Titrimetriás módszer (ISO 3188:1978)

MSZ EN ISO 3593:2000

Keményítő. A hamu meghatározása (ISO 3593:1981)

MSZ EN ISO 3946:2000

Keményítők és származékaik. Az összes foszfortartalom meghatározása. Spektrofotometriás módszer (ISO 3946:1982)

MSZ EN ISO 3947:2000

Természetes vagy módosított keményítők. Az összes zsírtartalom meghatározása (ISO 3947:1977)

MSZ EN ISO 5377:2000

Keményítőhidrolízis-termékek. A redukálóképesség és a dextrózegyenérték meghatározása. Lane- és Eynon-konstansos titrimetriás módszer (ISO 5377:1981)

MSZ EN ISO 5378:2000

Keményítők és származékaik. A nitrogéntartalom meghatározása Kjeldahl-módszerrel. Spektrofotometriás módszer (ISO 5378:1978)

MSZ EN ISO 5381:2000

Keményítőhidrolizátumok. A víztartalom meghatározása. Módosított Karl Fischer-módszer (ISO 5381:1983)

MSZ EN ISO 5809:2000

Keményítők és származékaik. A szulfáthamu meghatározása

MSZ EN ISO 5810:2000

Keményítők és származékaik. A kloridtartalom meghatározása. Potenciometriás módszer

MSZ EN ISO 6465:2009

Fűszerek. Római kömény (Cuminum cyminum L.). Követelmények (ISO 6465:2009)

MSZ EN ISO 6887-5:2010

Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A vizsgálati minták, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 5. rész: A tej és tejtermékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-5:2010)

MSZ EN ISO 7541:2010

Fűszerpaprika (őrlemény). Az összes természetes színezőanyag-tartalom meghatározása (ISO 7541:1989)

MSZ ENV 12140:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. Gyümölcslevekből származó cukrokban a stabil szénizotópok arányának (^13ˇC/^12ˇC) meghatározása. Izotóparány-tömegspektrometriás módszer

MSZ ENV 12141:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. Gyümölcslevekből származó vízben a stabil oxigénizotópok arányának (^18ˇO/^16ˇO) meghatározása. Izotóparány-tömegspektrometriás módszer

MSZ ENV 12142:1998

Gyümölcs- és zöldséglevek. Gyümölcslevekből származó vízben a stabil hidrogénizotópok arányának (^2ˇH/^1ˇH) meghatározása. Izotóparány-tömegspektrometriás módszer

MSZ ENV 13070:2000

Gyümölcs- és zöldséglevek. Gyümölcslépulpokban lévő stabil szénizotópok arányának (^13ˇC/^12ˇC) meghatározása. Tömegspektrometriás izotóparány-módszer

MSZ ENV 14194:2002

Élelmiszerek. A szaxitoxin és dc-szaxitoxin meghatározása kagylókban. HPLC-módszer oszlop utáni származékképzéssel

MSZ ISO 1026:2000

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A szárazanyag-tartalom meghatározása csökkentett nyomáson végzett szárítással és a víztartalom meghatározása azeotróp desztillációval

MSZ ISO 13496:2003

Hús és hústermékek. A színezőanyagok kimutatása. Vékonyréteg-kromatográfiás módszer

MSZ ISO 13730:2000

Hús és hústermékek. Az összes foszfortartalom meghatározása. Spektrometriás módszer

MSZ ISO 1442:2000

Hús és hústermékek. A nedvességtartalom meghatározása (Referencia-módszer)

MSZ ISO 1443:2002

Hús és húskészítmények. Az összes zsírtartalom meghatározása

MSZ ISO 1444:2000

Hús és hústermékek. A szabad zsírtartalom meghatározása

MSZ ISO 1741:1993

Dextróz. A szárítási tömegveszteség meghatározása. Vákuum-szárítószekrényes módszer

MSZ ISO 1743:1994

Glükózszirupok szárazanyag-tartalmának refraktométeres meghatározása

MSZ ISO 1841-1:2000

Hús és hústermékek. A kloridtartalom meghatározása. 1. rész: Volhard-módszer

MSZ ISO 1841-2:2000

Hús és hústermékek. A kloridtartalom meghatározása. 2. rész: Potenciometriás módszer

MSZ ISO 22855:2015

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A benzoesav és a szorbinsav koncentrációjának meghatározása. Nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás módszer

MSZ ISO 2447:2000

Gyümölcs- és zöldségtermékek. Az óntartalom meghatározása

MSZ ISO 3496:2000

Hús és hústermékek. A hidroxi-prolin-tartalom meghatározása

MSZ ISO 3974:1993

Élő vágójuhok fogalommeghatározásai

MSZ ISO 3975:1993

Élő vágólovak fogalommeghatározásai

MSZ ISO 4072:1992

A csomagolt nyerskávé mintavétele

MSZ ISO 5520:1994

Gyümölcs- és zöldségtermékek. Az összes hamu és vízoldható hamu lúgosságának meghatározása

MSZ ISO 5525:1994

Étkezési burgonya. Téli tárolás szabadban

MSZ ISO 6557-1:1991

Tartósított élelmiszerek aszkorbinsav-tartalmának meghatározása fluorometriás módszerrel

MSZ ISO 6557-2:1991

Tartósított élelmiszerek aszkorbinsav-tartalmának meghatározása titrimetriás és spektrometriás módszerrel

MSZ ISO 6633:2000

Gyümölcsök, zöldségek és az azokból készült termékek. Az ólomtartalom meghatározása. Lángmentes atomabszorpciós spektrometriás módszer

MSZ ISO 6636-3:2003

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A cinktartalom meghatározása. 3. rész: Ditizonos spektrometriás módszer

MSZ ISO 7466:1991

Tartósított élelmiszerek 5-hidroxi-metil-furfurol tartalmának meghatározása

MSZ ISO 750:2001

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A titrálható savtartalom meghatározása

MSZ ISO 751:2001

Gyümölcs- és zöldségtermékek. A vízben oldhatatlan szilárd anyagok meghatározása

MSZ ISO 7562:1994

Étkezési burgonya. Téli tárolás mesterséges szellőztetésű raktárakban

MSZ ISO 7952:2000

Gyümölcsök, zöldségek és az azokból készült termékek. A réztartalom meghatározása. Atomabszorpciós lángspektrometriás módszer

MSZ ISO 936:2000

Hús és hústermékek. Az összes hamu meghatározása

MSZ ISO 937:2002

Hús és húskészítmények. A nitrogéntartalom meghatározása (referencia-módszer)

MSZ ISO 9526:2000

Gyümölcsök, zöldségek és az azokból készült termékek. A vastartalom meghatározása atomabszorpciós lángspektrometriás módszerrel

MSZ-08-1270:1979

Édesipari termékek vizsgálati módszerei. Alkoholtartalom meghatározása

MSZ-08-1273:1979

Édesipari termékek vizsgálati módszerei. Bevonatarány meghatározása

Elnök Károlyi Andrea
Elnök munkahelye Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Elnökhelyettes Dömölki Marianna
Elnökhelyettes munkahelye Földművelésügyi Minisztérium
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
CEN/TC 275/WG 8Besugárzott élelmiszerekIrradiated foodstuffs
CEN/TC 275/WG 1SzulfitokSulfites
CEN/TC 275/WG 2ÉdesítőszerekSweeteners
CEN/TC 275/WG 3Peszticidek és PCB-k állati eredetű élelmiszerekbenPesticides and PCB's in foods of animal origin
CEN/TC 275/WG 4Peszticidek zsírszegény élelmiszerekbenPesticides in foods of plant origin
CEN/TC 275/WG 5BiotoxinokBiotoxins
CEN/TC 275/WG 7Nitrit/nitrátNitrate, nitrite
CEN/TC 275/WG 9Vitaminok és karotinoidokVitamins and Carotenoids
CEN/TC 275/WG 10Elemek és ezek kémiai kötéseikElements and their chemical species
CEN/TC 275/WG 12Élelmiszer-allergénekFood allergens
CEN/TC 275/WG 14Tengeri biotoxinokMarine Biotoxins
CEN/TC 275/WG 13Technológiai szennyezőanyagokProcess contaminants
CEN/TC 453Nutritional Supplements compatible with doping preventionA doppingmegelőzéssel kompatibilis étrendkiegészítők
CEN/TC 454Algae and algae productsAlgák és algából készült termékek
CEN/SS C10KeményítőStarch
CEN/TC 275Élelmiszer-vizsgálatok horizontális módszereiFood analysis - Horizontal methods

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 34/WG 13MéhpempőRoyal jelly
ISO/TC 34/WG 14Vitaminok, karotinoidok és egyéb táplálékkiegészítőkVitamins, carotenoids and other nutrients
ISO/TC 34/WG 15Táplákozási és dietetikai szolgáltatásokNutrition and dietetics services
ISO/TC 34/WG 16ÁllatjólétAnimal welfare
ISO/TC 34/WG 17VízaktivításWater activity
ISO/TC 34/WG 18Természetes élelmiszer-összetevőkNatural food ingredients
ISO/TC 34/SC 3Gyümölcs- és zöldségtermékekFruit and vegetable products
ISO/TC 34/SC 6Hús, baromfi, hal, tojás és ezek termékeiMeat, poultry, fish, eggs and their products
ISO/TC 34/SC 7Fűszerek, fűszernövények és ételízesítőkSpices, culinary herbs and condiments
ISO/TC 34Élelmezési termékekFood products
ISO/TC 34/SC 14Friss, szárított és aszalt gyümölcsök, valamint zöldségekFresh, dry and dried fruits and vegetables
ISO/TC 34/SC 16Horizontális módszerek a molekuláris biomarkerek vizsgálatáraHorizontal methods for molecular biomarker analysis
ISO/TC 93Keményítő (beleértve a származékokat és a melléktermékeket)Strach (including derivatives and by-products)

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
Aranynektár Termékgyártó és Kereskedelmi Kft.Korbonski Ágnes
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft.dr Miskucza Mária
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi EgyetemDr. Tömösközi Sándor
COMPEX-SÓ Kft.Kocsis László
Cukorrépa Termesztők Országos SzövetségeKelemen István
DNV GL Business Assurance Magyarország Kft.Kata Anette
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési KamaraDr. Szűcs Viktória
Magyar Országos Fodrász, Fogtechnikus, Kozmetikus, Kéz-lábápoló, Műkörömépítő, Szikvízkészítő, Kelmefestő, Vegytisztító Szakmai IpartestületSzabó István
MH Logisztikai KözpontLengyel Ákos
Nemzeti Adó- és VámhivatalMádi Éva
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs KözpontDr. Szerdahelyi Emőke
S + L IMPEX KFTSebi László
Salinen Budapest Kft.Szalczer Alfred
SGS Hungária Kft.Nagy Marianna
Solinwest 2000 Kft.Jaros Zoltán
Szent István EgyetemStégerné dr. Máté Mónika
Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.Rikker Tamás