Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2021.12.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MCS 905
A bizottság neve Élelmiszerekkel érintkező anyagok és eszközök
A bizottság tevékenységi területe
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ CEN/TS 14234:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Polimerbevonat papíron és kartonon. Útmutató a teljes migráció vizsgálati feltételeinek és módszereinek kiválasztására

MSZ CEN/TS 14235:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Polimerbevonat fémalapon. Útmutató a teljes migráció vizsgálati feltételeinek és módszereinek kiválasztására

MSZ EN 1183:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. A hőlökés és a hőlökésállóság vizsgálati módszerei

MSZ EN 1184:1998

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és eszközök. Kerámiaeszközök átlátszóságának vizsgálati módszerei

MSZ EN 1186-1:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 1. rész: Útmutató a teljes migráció vizsgálati módszereinek és feltételeinek kiválasztására

MSZ EN 1186-10:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 10. rész: Az olívaolajba való teljes migráció vizsgálati módszerei (módosított módszer a nem teljes olívaolaj-extrakció esetén)

MSZ EN 1186-11:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 11. rész: A C-vel jelölt szintetikus trigliceridek keverékeibe való teljes migráció vizsgálati módszerei

MSZ EN 1186-12:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 12. rész: A kis hőmérsékleten való teljes migráció vizsgálati módszerei

MSZ EN 1186-13:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 13. rész: A nagy hőmérsékleten való teljes migráció vizsgálati módszerei

MSZ EN 1186-14:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 14. rész: A zsíros élelmiszerekkel érintkező műanyagok teljes migrációjának vizsgálati módszerei (helyettesítéses vizsgálatok), izooktánnal és 95%-os etanollal

MSZ EN 1186-15:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 15. rész: Zsíros élelmiszer-utánzó modellanyagokba való migráció alternatív vizsgálati módszerei, izooktánba és/vagy 95%-os etanolba való gyors extrakcióval

MSZ EN 1186-2:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 2. rész: Az olívaolajba való teljes migráció vizsgálati módszerei, teljes bemerítéssel

MSZ EN 1186-3:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 3. rész: A vizes élelmiszer-utánzó modellanyagokba való teljes migráció vizsgálati módszerei, teljes bemerítéssel

MSZ EN 1186-4:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 4. rész: Az olívaolajba való teljes migráció vizsgálati módszerei, cellával

MSZ EN 1186-5:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 5. rész: A vizes élelmiszer-utánzó modellanyagokba való teljes migráció vizsgálati módszerei, cellával

MSZ EN 1186-6:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 6. rész: Az olívaolajba való teljes migráció vizsgálati módszerei, zacskóval

MSZ EN 1186-7:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 7. rész: A vizes élelmiszer-utánzó modellanyagokba való teljes migráció vizsgálati módszerei, zacskóval

MSZ EN 1186-8:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 8. rész: Az olívaolajba való teljes migráció vizsgálati módszerei, terméktöltettel

MSZ EN 1186-9:2002

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. 9. rész: A vizes élelmiszer-utánzó modellanyagokba való teljes migráció vizsgálati módszerei, terméktöltettel

MSZ EN 1217:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és tárgyak. Kerámiatárgyak vízfelvételének vizsgálati módszerei

MSZ EN 12546-1:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Háztartásban használt, hőszigetelt tárolóeszközök. 1. rész: Hőszigetelt vákuumpalackok és kancsók műszaki leírása

MSZ EN 12546-2:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Háztartásban használt, hőszigetelt tárolóeszközök. 2. rész: Hőszigetelt zacskók és dobozok műszaki leírása

MSZ EN 12546-3:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Háztartásban használt, hőszigetelt tárolóeszközök. 3. rész: Hőtartó csomagolások műszaki leírása

MSZ EN 12571:2000

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Szállítóegységek előkészített élelmiszereket tartalmazó élelmiszertartályokhoz. Termikus és higiéniai követelmények és vizsgálatok

MSZ EN 12778:2002/A1:2005

Konyhaeszközök. Háztartási kukta

MSZ EN 12778:2003

Konyhaeszközök. Háztartási kukta

MSZ EN 12875-1:2005

Háztartási eszközök gépimosogatás-állósága. 1. rész: Vizsgálati referencia-módszer

MSZ EN 12875-2:2002

Háztartási eszközök gépimosogatás-állósága. 2. rész: A nemfémes anyagú termékek vizsgálata

MSZ EN 12875-4:2006

Háztartási eszközök gépimosogatás-állósága. 4. rész: Háztartási kerámiatermékek gyors vizsgálata

MSZ EN 12875-5:2006

Háztartási eszközök gépimosogatás-állósága. 5. rész: Nagykonyhai kerámiatermékek gyors vizsgálata

MSZ EN 12980:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Nem fémből készült tárgyak élelmezési és ipari célra. Az ütésállóság meghatározásának vizsgálati módszere

MSZ EN 12983-1:2000/A1:2005

Konyhaeszközök. Tűzhelyen, főzőlapon használt háztartási konyhaeszközök. 1. rész: Általános követelmények

MSZ EN 12983-1:2001

Konyhaeszközök. Tűzhelyen, főzőlapon használt háztartási konyhaeszközök. 1. rész: Általános követelmények

MSZ EN 13130-1:2004

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Korlátozott felhasználású műanyag-alkotórészek. 1. rész: Útmutató az alkotórészek műanyagokból élelmiszerekbe és élelmiszer-utánzó modellanyagokba való fajlagos migrációjának vizsgálati módszereihez, a műanyagokban lévő alkotórészek meghatározása és az élelmiszer-utánzó modellanyagok expozíciós körülményeinek kiválasztása

MSZ EN 13130-2:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 2. rész: Tereftálsav meghatározása élelmiszer-utánzatokban

MSZ EN 13130-3:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 3. rész: Akrilnitril meghatározása élelmiszer-utánzatokban

MSZ EN 13130-4:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 4. rész: Az 1,3-butadién meghatározása műanyagokban

MSZ EN 13130-5:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 5. rész: Vinilidén-klorid meghatározása élelmiszer-utánzatokban

MSZ EN 13130-6:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 6. rész: Vinilidén-klorid meghatározása műanyagokban

MSZ EN 13130-7:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 7. rész: Monoetilénglikol és dietilénglikol meghatározása élelmiszer-utánzatokban

MSZ EN 13130-8:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Műanyagokban lévő, korlátozott felhasználású anyagok. 8. rész: Izocianát meghatározása műanyagokban

MSZ EN 13248:2003

Konyhaeszközök. Háztartási kávéfőző önálló hőforrással. Fogalommeghatározások, követelmények és vizsgálati módszerek

MSZ EN 13258:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Kerámiatermékek repedésállóságának vizsgálati módszerei

MSZ EN 13750:2003

Háztartási vízforraló kannák kályhán, tűzhelyen vagy főzőlapon használva. Követelmények és vizsgálati módszerek

MSZ EN 13834:2021

Konyhai eszközök. Hagyományos háztartási sütőkben használt eszközök

MSZ EN 1388-1:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Szilikátfelületek. 1. rész: Kerámiaedényekből kioldható ólom és kadmium meghatározása

MSZ EN 1388-2:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és tárgyak. Szilikátos felületek. 2. rész: Nem kerámiából készült edények szilikátos felületeiről kioldható ólom és kadmium meghatározása

MSZ EN 14233:2003

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. Műanyagok és műanyag termékek hőmérsékletének meghatározása a műanyag és az élelmiszer határfelületén, mikrohullámú sütő és hagyományos tűzhely esetén, a migrációvizsgálat megfelelő hőmérsékletének kiválasztására

MSZ EN 14481:2004

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Műanyagok. Zsíros érintkezés meghatározásának vizsgálati módszerei

MSZ EN 14916:2006

Háztartási konyhaeszközök. Grafikus jelképek (piktogramok)

MSZ EN 15136:2006

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Bizonyos, korlátozott felhasználású epoxiszármazékok. A BADGE, a BFDGE és azok hidroxi- és klórozott származékainak meghatározása élelmiszer-utánzó modellanyagokban

MSZ EN 15137:2006

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Bizonyos, korlátozott felhasználású epoxiszármazékok. A NOGE és azok hidroxi- és klórozott származékainak meghatározása

MSZ EN 15284:2008

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Kerámia-, üveg-, üvegkerámia vagy műanyag edények mikrohullámú melegítéssel szembeni ellenálló képességének vizsgálati módszere

MSZ EN 16889:2016

Élelmiszer-higiénia. Forróital-készülékekből forró italok előállítása és adagolása. Higiéniai követelmények, migrációs vizsgálat

MSZ EN 1900:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és tárgyak. Nemfémes asztali edények. Fogalommeghatározások

MSZ EN 631-1:1994

Élelmiszerekkel érintkező szerkezeti anyagok és tárgyak. Ételtartályok. 1. rész: A tartályok méretei

MSZ EN 631-2:2000

Élelmiszerekkel érintkező szerkezeti anyagok és tárgyak. Ételtartályok. 2. rész: A szerelvények és a tartók méretei

MSZ EN 645:1994

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő papír és karton. A hideg vizes extraktum elkészítése

MSZ EN 647:1994

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő papír és karton. A forró vizes extraktum elkészítése

MSZ EN ISO 8442-1:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Evőeszközök és asztali üreges fémedények. 1. rész: Az élelmiszerek előkészítéséhez használt evőeszközök követelményei (ISO 8442-1:1997)

MSZ EN ISO 8442-2:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Evőeszközök és asztali üreges fémedények. 2. rész: A rozsdamentes acélból készült és az ezüstözött evőeszközök követelményei (ISO 8442-2:1997)

MSZ EN ISO 8442-3:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Evőeszközök és asztali üreges fémedények. 3. rész: Az ezüstözött asztali és a dekoratív üreges edények követelményei (ISO 8442-3:1997)

MSZ EN ISO 8442-4:2000

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Evőeszközök és asztali üreges fémedények. 4. rész: Az aranyozott evőeszközök követelményei (ISO 8442-4:1997)

MSZ EN ISO 8442-5:2005

Élelmiszerekkel érintkező anyagok és termékek. Evőeszközök és üreges háztartási edények. 5. rész: Evőeszközök élességének és az élmegtartó képesség vizsgálatának előírása (ISO 8442-5:2004)

MSZ EN ISO 8442-6:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Evőeszközök és üreges háztartási edények. 6. rész: Lakkal védett, ezüsttel futtatott üreges háztartási edények (ISO 8442-6:2000)

MSZ EN ISO 8442-7:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Evőeszközök és üreges háztartási edények. 7. rész: Ezüstből, egyéb nemesfémből és azok ötvözeteiből készült evőeszközök műszaki leírása (ISO 8442-7:2000)

MSZ EN ISO 8442-8:2001

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak. Evőeszközök és üreges háztartási edények. 8. rész: Étkezési és díszítési célú üreges edények (ISO 8442-8:2000)

MSZ EN ISO 8442-9:2018

Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékek. Evőeszközök és üreges háztartási edények. 9. rész: Kerámiakések követelményei (ISO 8442-9:2018)

Elnök
Elnök munkahelye
Elnökhelyettes
Elnökhelyettes munkahelye
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó európai TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
CEN/TC 194Élelmiszerekkel érintkező felszerelésekUtensils in contact with food

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 186Evőeszközök, asztali és dekorációs fémedényekCutlery and table and decorative metal hollow-ware
ISO/TC 166Élelmiszerrel érintkező kerámia-, üveg- és kerámia-üveg edényekCeramic ware, glassware and glass ceramic ware in contact with food

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
AgrárminisztériumDóró Tímea
Bálint Analitika Mérnöki Kutató és Szolgáltató Kft.Bálint Mária
Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési KamaraDr. Szűcs Viktória
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalKardos Valéria
SGS Hungária Kft.Grőger Nóra
Szent István EgyetemMonspartné dr. Sényi Judit
Wessling Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.Szigeti Tamás