Magyar nemzeti szabványosító műszaki bizottságok

Írja be a keresett műszaki bizottság azonosítóját (pl.: MSZT/MB 101) vagy nevét (pl.: Nyílászárók), illetve azok pontosan ismert részletét (pl. csak a számát vagy a névben biztosan szereplő jellemző szót)! Ha nem ír be semmit, akkor a műszaki bizottságok teljes listája jelenik meg. Keresés után visszatérés a műszaki bizottságok teljes listájához a Keresés gomb megnyomásával lehetséges.

A műszaki bizottságokba való belépés feltételei

A bizottságokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás kérhető az MB titkárától (az MSZT munkatársa) a szabvtit@mszt.hu e-mail-címen.

Az adatbázis lezárásának időpontja: 2021.10.01.


A bizottság adatai:
A bizottság azonosító jele MSZT/MB 635
A bizottság neve Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek
A bizottság tevékenységi területe Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek, élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok, nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban, az ISO 9001:2000 alkalmazása a mezőgazdaságban
Az MB-hez tartozó szabványok
MSZ EN 17444:2021

Doppingmegelőzés a sportban. Jó fejlesztési és gyártási gyakorlatok a tiltott anyagok jelenlétének megakadályozására a sportolóknak szánt élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben

MSZ EN ISO 22000:2018

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)

MSZ EN ISO 22005:2007

Nyomonkövethetőség a takarmány- és az élelmiszerláncban. Általános elvek és alapkövetelmények a rendszer tervezéséhez és bevezetéséhez (ISO 22005:2007)

MSZ EN ISO 34101-1:2020

Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás. 1. rész: A fenntartható kakaóbab-előállítás irányítási rendszereire vonatkozó követelmények (ISO 34101-1:2019)

MSZ EN ISO 34101-2:2020

Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás. 2. rész: A (gazdasági, társadalmi és környezeti szempontokkal kapcsolatos) teljesítmény követelményei (ISO 34101-2:2019)

MSZ EN ISO 34101-3:2019

Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás. 3. rész: A nyomonkövethetőség követelményei (ISO 34101-3:2019)

MSZ EN ISO 34101-4:2019

Fenntartható és nyomon követhető kakaóbab-előállítás. 4. rész: A tanúsítási rendszerek követelményei (ISO 34101-4:2019)

MSZ ISO/TS 22002-1:2011

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 1. rész: Élelmiszergyártás

MSZ ISO/TS 22002-2:2015

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 2. rész: Vendéglátás és közétkeztetés

MSZ ISO/TS 22002-3:2016

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 3. rész: Agrárgazdálkodás

MSZ ISO/TS 22002-4:2016

Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 4. rész: Az élelmiszer-csomagoló anyag/eszköz gyártása

MSZ ISO/TS 22003:2014

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek auditját és tanúsítását végző testületekre vonatkozó követelmények

Elnök Sósné dr. Gazdag Mária
Elnök munkahelye MERT-CERT Tanúsító Kft.
Elnökhelyettes Dr. Erdélyi Mihály
Elnökhelyettes munkahelye EMT Első Magyar Tanúsító Zrt.
Titkár Kurucz Csilla

Az MB-hez kapcsolódó nemzetközi TC-k
azonosító jele neve magyarul neve angolul
ISO/TC 34/WG 16ÁllatjólétAnimal welfare
ISO/PC 308Felügyeleti láncChain of custody
ISO/TC 34/SC 17Élelmiszerbiztonsági minőségügyi rendszerekManagement systems for food safety

Az MB-be belépett MSZT tagszervezetek
MB-tag neve MB-tag képviselőjének neve
AgrárminisztériumTemesfalvi Rita
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi EgyetemDr. Tömösközi Sándor
CERTOP Termék- és Rendszertanúsító Ház Kft.Kovács Levente
ÉMI-TÜV SÜD Minőségügyi és Biztonságtechnikai Kft.Szalai Lívia
EMT Első Magyar Tanúsító Zrt.Dr. Erdélyi Mihály
MERT-CERT Tanúsító Kft.Sósné dr. Gazdag Mária
Nemzeti Akkreditáló HatóságIspány Judit
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági HivatalDr. Nagy Attila
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés - Egészségügyi IntézetBátoryné Sütő Tímea
Pálinka Nemzeti TanácsDull Péter
Semmelweis EgyetemSinka Magdolna
SGS Hungária Kft.Dr. Bajkai Andrea
Szent István EgyetemDr. Sipos László
SZENZOR Gazdaságmérnöki Kft.Ugrayné Litauszki Erzsébet