Szabványkereső
Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés: ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés
Alapadatok | |
---|---|
Dokumentumazonosító | 168109 |
Hivatkozási szám | MSZ 5843-1:2018 |
Cím | Húskészítmények érzékszervi bírálata. 1. rész: Szalámik és kolbászok |
Angol cím | Sensory analysis of meat products. Part 1: Salami and sausages |
ICS | 67.240 Érzékszervi vizsgálat 67.120.10 Hús és hústermékek |
A szabvány nyelve | magyar |
Alkalmazási terület | Ez a szabvány módszereket tartalmaz a szalámik és kolbászok érzékszervi bírálatához. Meghatározza a kritériumokat a mintavételhez és a minták előkészítéséhez, valamint a minták érzékszervi bírálataihoz és az eredmények alapján végzendő értékeléshez. A bírálatnak számos célja lehet, úgymint: – kereskedelmi forgalomba hozatal előtt, – hatósági ellenőrzés, – tételminősítés, – termék érzékszervi tulajdonságainak meghatározása, – új előállítási technológiák kidolgozása, – új termékek fejlesztése, – receptúra módosítás, – csomagolásfejlesztési, tárolási kísérletek, – fogyasztói kedveltségi tendenciák megállapítása, – termékteszteken való részvétel, – valamint minden olyan eset, amikor a felhasználó szükségét érzi egy érzékszervi vizsgálat elvégzésének |
Az érvényesség kezdete | 2018-07-01 |
A visszavonás napja |
További adatok | |
---|---|
Forrás | |
Helyettesített szabvány(ok) | |
Helyettesítő szabvány(ok) | |
Módosítás(ok) (külön szabványként) | |
SZK-közlemények | |
Kapcsolódó európai jogszabály | |
Műszaki Bizottság | MSZT/MB 603 |
Kereskedelmi adatok | |
---|---|
A szabvány | |
kapható formátuma | papír, PDF-fájl (a fájl mérete: 636464 byte) |
oldalszáma | 69 oldal; X kategória |
ára | Nettó: 16130 Ft Bruttó: papírformátum esetén (5% Áfával): 16936.5 Ft elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 20485.1 Ft |