Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 165587
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 6887-4:2017
Cím Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 4. rész: Különféle termékek előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-4:2017)
Angol cím Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 4: Specific rules for the preparation of miscellaneous products (ISO 6887-4:2017)
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Az ISO 6887 e része olyan élelmiszertermék-minták mikrobiológiai vizsgálat céljára való előkészítésének és a decimális hígítások készítésének szabályait írja le, amelyeket az általánosabb kategóriával foglalkozó ISO 6887 más részei nem fednek le. Ez a dokumentum az egyéb termékek széles körét lefedi, azonban nem tartralmazza azokat az új termékféleségeket, amelyek a dokumentum megjelenése óta kerültek forgalomba. Az ISO 6887-1 meghatározza az alapszuszpenzió és a decimális hígítások készítésének általános szabályait a mikrobiológiai vizsgálathoz. Ez a dokumentum nem tartalmazza a vonatkozó nemzetközi szabványokban előírt kimutatási és számlálási vizsgálati módszerhez tartozó minta-előkészítés részleteit. Ezt a dokumentumot a következő termékek esetében kell alkalmazni: – savas (kis pH-val rendelkező) termékek; – kemény és száraz termékek; – dehidratált, fagyasztva szárított és egyéb kis aw értékű termékek (beleértve a gátló hatású termékeket); – lisztek, teljes gabonamagvak, gabonaipari melléktermékek; – takarmány, takarmánypogácsa a szarvasmarháknak, darák és kedvtelésből tartott állatok rágója (műcsont); – zselatin (porított és lap formájú); – margarin, kenhető kenyérfeltétek és hozzáadott vizet tartalmazó, nem tejalapú termékek; – tojás, és tojástermék; – sütőipari termékek, cukrászsütemények és torták; – friss zöldség és gyümölcs; – fermentált termékek és egyéb, élő mikroorganizmusokat tartalmazó termékek; – alkoholos és nem alkoholos italok; – alternatív fehérjetermékek.
Az érvényesség kezdete 2017-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN ISO 6887-4:2017; idt ISO 6887-4:2017
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 6887-4:2012
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 609

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 643834 byte)
oldalszáma 23 oldal; L kategória
ára Nettó: 8020 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 8421.0 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 10185.4 Ft