Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 165585
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 6887-2:2017
Cím Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 2. rész: A hús és a húskészítmények előkészítésének specifikus szabályai (ISO 6887-2:2017)
Angol cím Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products (ISO 6887-2:2017)
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület Ez a dokumentum olyan hús- és húskészítmény-minták mikrobiológiai vizsgálat céljára való előkészítésének és szuszpenziókészítésének szabályait írja le, amelyek az ISO 6887-1-ben leírtaktól eltérő előkészítést igényelnek. Az ISO 6887-1 az alapszuszpenzió és a hígítások mikrobiológiai vizsgálatra történő elkészítésének általános szabályait írja le. Ez a dokumentum nem tartalmazza a vonatkozó nemzetközi szabványokban előírt kimutatási és számlálási vizsgálati módszerhez tartozó minta-előkészítés részleteit. Ez a dokumentum a következő friss, nyers és feldolgozott húsra, baromfira és vadra, valamint termékeikre alkalmazható: – hűtött vagy fagyasztott; – pácolt vagy fermentált; – darált vagy aprított; – húskészítmények; – mechanikusan szeparált hús; – főtt húsok; – szárított és füstölt húsok, különböző mértékben szárítva; – koncentrált húskivonatok; – a hasított testek kimetszett és tamponmintái. Ez a dokumentum nem tartalmazza a hasított testek mintavételezését (lásd az ISO 17604-et) és az elsődleges termelési szakaszból származó minták előkészítését (lásd az ISO 6887-6-ot).
Az érvényesség kezdete 2017-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt EN ISO 6887-2:2017; idt ISO 6887-2:2017
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 6887-2:2004
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 609

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 583036 byte)
oldalszáma 15 oldal; H kategória
ára Nettó: 6530 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 6856.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 8293.1 Ft