Szabványkereső

Hivatkozási szám, azonosítójelzet, vagy a szabványcímben előforduló kulcsszó szerinti keresés:

Keresés / szűrés:

Érvényes szabványok megjelenítése | Visszavont szabványok megjelenítése

ICS (a szabványok nemzetközi osztályozási rendszere) szerinti keresés


Alapadatok
Dokumentumazonosító 165584
Hivatkozási szám MSZ EN ISO 6887-1:2017
Cím Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. A vizsgálati minták előkészítése, az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítése mikrobiológiai vizsgálathoz. 1. rész: Az alapszuszpenzió és a decimális hígítások elkészítésének általános szabályai (ISO 6887-1:2017)
Angol cím Microbiology of the food chain. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions (ISO 6887-1:2017)
ICS 07.100.30 Élelmiszer-mikrobiológia
A szabvány nyelve magyar
Alkalmazási terület E dokumentum általános szabályokat ír elő az emberi vagy állati fogyasztásra szánt termékek mikrobiológiai vizsgálatához szükséges alapszuszpenzió és a decimális hígítások aerob elkészítéséhez. E dokumentum az általános esetre vonatkozik, a többi részt pedig az előszóban említett specifikus termékcsoportokra kell alkalmazni. Egyes szempontok alkalmazhatók a molekuláris módszerekre is, ahol a mátrixok a PCRlépések gátlását okozhatják, következésképpen befolyásolhatják a vizsgálati eredményeket. E dokumentum nem tartalmaz olyan számlálásos vagy kimutatási módszerhez tartozó minta-előkészítést, amelyeket a specifikus nemzetközi szabványok részletesen közölnek.
Az érvényesség kezdete 2017-07-01
A visszavonás napja

További adatok
Forrás idt ISO 6887-1:2017; idt EN ISO 6887-1:2017
Helyettesített szabvány(ok) MSZ EN ISO 6887-1:2000
Helyettesítő szabvány(ok)
Módosítás(ok)
(külön szabványként)
SZK-közlemények
Kapcsolódó európai jogszabály
Műszaki Bizottság MSZT/MB 609

Kereskedelmi adatok
A szabvány
kapható formátuma papír,
PDF-fájl (a fájl mérete: 1616008 byte)
oldalszáma 32 oldal; P kategória
ára Nettó: 9470 Ft
Bruttó:
papírformátum esetén (5% Áfával): 9943.5 Ft
elektronikus (PDF-) formátum esetén (27% Áfával): 12026.9 Ft