Információbiztonsági megbízott (IBIR MB)

Az új MSZ ISO/IEC 27001:2014 alapján

Napjainkban a műszaki tudományok közül az informatika a legdinamikusabban fejlődő szakág, amely nélkül az ipar és a többi műszaki ágazat már nem tudna hatékonyan működni. Az információbiztonság területén kiugró fellendülést hozott az adatok, információk biztonsága iránt fokozódó igény. A kormányzati mellett a gazdasági szféra szervezetei közül is egyre többen ismerik fel, hogy az információk komoly értéket képviselnek és egyben részei üzleti vagyonuknak, amelyeket felkészült szakemberek által működtetett információvédelmi irányítási rendszerekkel (IBIR) védeni kell.

A képzés célja: az információbiztonsági irányítási rendszerek kiépítésében, működtetésében és felülvizsgálatában részt vevők felkészítése a rész- és dokumentációs feladatok elvégzésére, a vezető munkájának támogatására, illetve a rendszer működtetésére.

Ajánljuk: információbiztonsági irányítási rendszerek kiépítésében és működtetésé­ben, fejlesztésében részt vevő szakemberek, így információbiztonsági vezetők/fele­lősök, adatvédelmi vezetők/felelősök, információbiztonsági felülvizsgálók, minőség­ügyi vezetők, informatikusok és rendszergazdák számára.

A jelentkezés feltétele: középfokú végzettség és legalább 2 éves szakterületi gyakorlat.

Sikeres vizsga esetén megszerezhető: az MSZT által kiállított – Információ­biztonsági megbízott – oklevél.

Témakörök:

  • Az IBIR kialakulása, kialakítása, az MSZ ISO/IEC 27001 követelményei;
  • IBIR-dokumentáció (politika, célok, szabályzat, információs vagyonleltár, kockázat­értékelés, kockázatmenedzsment, maradványkockázatok, alkalmazhatósági nyilatkozat, a védelem eszköztárai, napi biztonságos működés);
  • IBIR-alapelvek;
  • szituációs gyakorlatok (IBIR).

Hivatkozási szám: 11/2017
Időtartam: 2,5 nap + vizsga
Időpont: 2017. április 19–21.
Részvételi díj: 65 000 Ft/fő
Vizsgadíj: 12 000 Ft/fő

Jelentkezési lap