Az új ISO-szabvány az embert helyezi az üzlet középpontjába

Elmúltak azok az idők, amikor egy munkahely meglehetősen egyszerű keretek között működött, munkaadóból, alkalmazottból és vásárlóból állt. A technológiai változás szele elsöpörheti a hagyományos modelleket, de az ISO 27501 segíti a vezetőket a jövő újabb, fenntarthatóbb modelljének kialakításában.

Az internet eljövetelétől addig, amit 4. ipari forradalomként ismerünk, a legújabb csúcstechnológiák – köztük a robotizálás, a mesterséges intelligencia (AI), a „dolgok internete” (IoT) – alapvetően megváltoztatják azt, ahogyan élünk, dolgozunk és ahogyan egymással kapcsolatot tartunk.

A mesterséges intelligenciához hasonló fejlesztések nagy lehetőséget kínálnak mindenki – vezetők, politikusok és minden jövedelemcsoportból és országból származó ember – számára abban, hogy gazdagabb és kifizetődőbb életet éljenek. Ugyanakkor kihívást is jelentenek a tekintetben, hogy hogyan kell úgy hasznosítani ezeket a technológiákat, hogy emberközpontú jövőt teremtsenek.

Az ISO 27501:2019 Emberközpontú szervezet. Útmutató a vezetők számára nemzetközi szabvány segíthet ezeket a kihívásokat sikeresen teljesíteni. Ebben a teljesen új világban a szervezetek nem csak a vevőikre lesznek hatással, de más érdekelt felekre is, köztük az alkalmazottakra, a családjaikra és a szélesebb közösségre. 

Ez a szabvány az ISO 27500 (MSZ EN ISO 27500:2017 Emberközpontú szervezet. Célok és általános alapelvek) szabványra épül, amely körül írja az igazgatóság tagjainak azokat az értékeket és elveket, amelyek a szervezetet emberközpontúvá teszik. A szabvány szerinti követelményeket és ajánlásokat a kis és nagy, magán- és állami szervezetek is alkalmazhatják.

A szabvány leírja a vezetők felelősségi körét, a szervezeti stratégiától az emberközpontúságot lehetővé tevő eljárások és folyamatok kialakításáig és végrehajtásáig.

Peter Frener, az új szabványt kidolgozó albizottság elnöke így nyilatkozott: „Noha ennek a nemzetközi szabványnak nem minden részét fogják a különböző szervezetek egyformán hasznosítani, az összes lényeges témaköre egyformán vonatkozik minden szervezetre.” Azzal folytatta, hogy a szervezet felelőssége meghatározni „a saját megfontolásai és az érdekeltekkel folytatott párbeszédek alapján azokat a részeket, amelyek a szervezet számára lényegesek és alkalmazhatók.”  

Az ISO 27501:2019-et az ISO/TC 159 Ergonómia nemzetközi műszaki bizottság SC 1 Általános ergonómiai alapelvek albizottsága dolgozta ki. Magyarországon az ergonómia szabványosításáért az MSZT/MCS 209 Munkavédelem bizottság a felelős, és így az ISO 27501:2019 és az MSZ EN ISO 27500:2017 is ehhez a bizottsághoz tartozik.

A bizottság megállapította, hogy ezek a szabványok nem pusztán munkavédelmi szempontból jelentősek és nem csak a szerveztek számára hasznosak. Mivel az emberközpontú szervezetben az alkalmazottak jobban teljesítenek, a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából is előnyös lehet e szabványok széles körű alkalmazása.

A tapasztalatok szerint az elterjedt alkalmazás feltétele, hogy a szabványok magyar nyelven rendelkezésre álljanak. Az MSZT/MCS 209 műszaki bizottság várja azon érdekeltek jelentkezését, akik e szabványok magyar nyelvű kiadásához anyagilag hozzájárulnának. Ezzel kapcsolatban keresse munkatársainkat a szabvtit@mszt.hu vagy a g.czimer@mszt.hu e-mail-címen.

A nemzeti szabvány (MSZ) megvásárolható az MSZT Szabványboltban vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail-címen a Megrendelőlap kitöltésével, vagy az MSZT webáruházában.

A nemzetközi szabványok (ISO, IEC) és a szabvány jellegű dokumentumok (pl. CEN/TR-ek) megrendelhetők a kiado@mszt.hu e-mail-címen a Megrendelőlap kitöltésével.

Forrás: Elizabeth Gasiorowski-Denis ISO-honlapon megjelent cikke alapján

Szabó József
2019. április