Aranyoklevél a TECHNOORG-LINDA Kft. részére

A Magyar Szabványügyi Testület a TECHNOORG-LINDA Tudományos Műszaki Fejlesztő Kft.-t aranyoklevéllel jutalmazta minőségirányítással kapcsolatos elkötelezettségének elismeréseként. Aranyoklevelet azok a szervezetek kaphatnak, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan, eredményesen működtetik és fejlesztik, valamint tanúsítványukat 12 éven keresztül tartják fenn a Magyar Szabványügyi Testületnél.

A TECHNOORG-LINDA Kft.-t 1990-ben magyar és külföldi akadémiai intézmények és kutatók alapították, napjainkra tulajdonosi körét csak magánszemélyek alkotják.

A szervezet tevékenységi köre – a kezdetektől fogva – tudományos műszerek fejlesztése, gyártása és forgalmazása az anyagtudomány meghatározó területein. Világviszonylatban is elismert a szervezet azon eszközcsaládja, amely a transzmissziós, pásztázó- és nagy felbontású elektronmikroszkópokkal vizsgálandó minták előkészítését és tisztítását teszi lehetővé ionsugaras technika alkalmazásával. A berendezéseik legfontosabb eleme a nemzetközileg szabadalmaztatott ionforrás.

Az eszközök alkalmazási területe a nanotechnológiák térnyerésével egyre bővül. A kutatási célra készített műszerek sokszor egyedi kialakításúak, az automatizált modellek lehetővé teszik a gépek ipari környezetben való használatát.

A cég 2004 óta tartja fenn az MSZT által tanúsított minőségirányítási rendszerét, amelyet azóta is eredményesen, magas színvonalon működtetnek és folyamatosan törekednek annak fejlesztésére.

Irányítási rendszerük tanúsított alkalmazási területe:
ionsugaras és lézertechnikai berendezések tervezése, gyártása, értékesítése, üzembe helyezése és szervizelése.

A szervezet minőségirányítási rendszerének okirat-megújító auditján a Magyar Szabványügyi Testület felkészült auditora erősségként többek között az alábbi megállapításokat rögzítette:

  • vevőközpontúság;
  • vezetői szerepvállalás a minőségirányítási rendszer felé;
  • jó munkahelyi légkör;
  • elkötelezettség az infrastruktúra folyamatos fejlesztése mellett;
  • oktatások, képzések magas színvonalú szervezése;
  • a kockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tevékenységek;
  • vezetőségi átvizsgálás és a belső audit.

Az auditor javaslata alapján az MSZT 2019 januárjában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a TECHNOORG-LINDA Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszere működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 


Az Aranyokirat

Források:

  • 2018. évi auditjelentés
  • TECHNOORG-LINDA Kft. Minőségirányítási Kézikönyve

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannávala Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével,vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2019. február