Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgálni képes mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése és kapacitásbővítése – GINOP-1.2.11-20

Jelen Felhívás kettős célt szolgál:

1) A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos az innovatív, nagy növekedési potenciállal bíró vállalkozások növekedési lehetőségeinek javítása, gazdasági teljesítményének erősítése.

2) Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges az eddigieknél nagyobb mértékű bekapcsolódása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, legyen szó az energiahatékonysági beruházásokat kiszolgálni képes gyártó vállalkozásokról, másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó gyártókról, a vízfelhasználás-hatékonyság növelését szolgáló vagy éppen az elektromobilitási beruházásokat ipari oldalról kiszolgálni képes gyártó vállalkozások megerősítéséről.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:

  • Önállóan támogatható tevékenységek:
  1. Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérléstechnológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligensgyártás-megoldások beszerzését.
  • Önállóan nem támogatható tevékenységek:
  1. Technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc- és gyártási know-how-beszerzések (a projekt összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el);
  2. Infrastrukturális és ingatlanberuházás, ingatlan esetében kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt összköltségének legfeljebb 60%-át érheti el);
  3. Információstechnológia-fejlesztés (a projekt összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el);
  4. Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése (a projekt összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el);
  5. Projekt-előkészítés: infrastrukturális beruházással kapcsolatos építési beruházási szakértői szolgáltatás igénybevétele.

Rendelkezésre álló forrás:

  • A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 7,3 milliárd Ft.
  • Jelen Felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
  • A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 18-365 db.

 

A támogatás mértéke, összege:

  • Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 20.000.000 Ft, maximum 400.000.000 Ft.

 

A projekt megvalósítási területe:

  • Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje:

  • A támogatási kérelmek benyújtása 2020. augusztus 31. 9:00-tól 2020. december 3. 12:00-ig lehetséges.

 

A Felhívás elválaszthatatlan része az Általános Útmutató a Felhívásokhoz c. dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF), amelynek hatályos verziója megtalálható a www.palyazat.gov.hu honlapon.

A Felhívás, az ÁÚF, a szakmai mellékletek és a támogatási kérelem adatlapja együttesen tartalmazzák a támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt.

 

A pályázat teljes anyaga az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-1211-20-magyar-multi-program-iv-zld-nemzeti-bajnokok-energiahatkonysgi-fejlesztseket-kiszolglni-kpes-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-technolgiafejlesztse-s-kapacitsbvtse#

 

A Magyar Szabványügyi Testület akkreditációja folyamatosan fenntartott az irányítási rendszerek tanúsítása területén. Az MSZT az IQNet (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként az általa tanúsított cégek számára az MSZT nemzeti címeres tanúsítványával együtt – külön díjazás és külön eljárás nélkül – a világ több mint 60 országában elismert nemzetközi IQNet-tanúsítványt is átad a sikeres tanúsítási eljárás lezárásával egy időben.
 

A hálózati struktúra egyik fontos eleme a társtanúsítási szolgáltatásnyújtás (igény esetén) az IQNet tanúsított ügyfelei részére. A társtanúsítás (co-certification) egy másik országbeli IQNet-tag által kiadott tanúsítvány megszerzését jelenti, amelynek alapja a tanúsított szervezet eredeti IQNet-tanúsítója által kiadott érvényes tanúsítvány. Ezt a szolgáltatást különösen azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akik olyan külföldi országokkal állnak szervezeti vagy üzleti kapcsolatban, ahol az érintett ország tanúsítványát írják elő, vagy a szervezet kereskedelmi előnyt tud generálni abban az esetben, ha annak az országnak a tanúsítványával is rendelkezik, ahová üzleti kapcsolatai kötik.

Az MSZT további tanúsítási szolgáltatásairól az alábbi linken találhatnak információkat:

https://prod.mszt.hu/hu-hu/tanusitas/tanusitasi-szolgaltatasok

 

 

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot
Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy
Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2020. október

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Tanúsítási szolgáltatásaink

Kérjen ajánlatot!