Az MSZT új ügyfele – a minőségirányítási rendszer tanúsítása, valamint a kozmetikumok helyes gyártási gyakorlatának igazolása területén – a C&C Laboratory Kft.

cclaboratory-logoA C&C Laboratory Kft. 1995-ben alakult Charlotte Cosmetic (C&C) Magyarország Kft. néven. Az eltelt közel negyedszázadban hosszú utat tettek meg a mai stabil és eredményes üzleti háttér kiépítése érdekében. 

A saját termékek gyártása és értékesítése mellett bérgyártással is foglalkoznak. Kiterjedt viszonteladói hálózatuknak köszönhetően saját készítményeik ma már nem csupán Magyarországon vásárolhatók meg, hanem a világ számos más pontján.

A Társaság a kozmetikai GMP és minőségirányítási rendszerének hatékony működtetésével kívánja bizonyítani, hogy folyamatosan megfelelő terméket biztosít vevőinek az általuk kinyilvánított és látens igényeik, valamint a jogszabályi előírások szerint. A szervezet további célja, hogy fokozza a vevők elégedettségét, bizalmát a kozmetikai termékbiztonsági és minőségirányítási tevékenységek hatékonyságának növelése által.

A Társaság ezeknek a feladatoknak az ellátására az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 22716:2008 szabványok alapján vezette be az integrált irányítási rendszerét.

Az irányítási rendszer alkalmazási területe: Kozmetikai termékek fejlesztése, gyártása és bérgyártása.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két jól felkészült auditorral végezte el az integrált irányítási rendszer MSZ EN ISO 9001:2015 szerinti tanúsítási és MSZ EN ISO 22716:2008 szerinti igazolási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

  • vezetői elkötelezettség és szerepvállalás az irányítási rendszer kialakításában és bevezetésében,
  • a követelményeknek megfelelő minőségpolitika kialakítása és közzététele,
  • önerőből megvalósított infrastruktúra-fejlesztések,
  • a gyártási folyamat áttekinthető folyamatábrában való ábrázolása, a gyártás feltételrendszerének biztosítása,
  • a termék-előállítás szabályozott körülmények között történő megvalósítása, a kozmetikumok helyes gyártási gyakorlatára vonatkozó alapelvek és útmutatások figyelembevételével,
  • a kereskedelmi/értékesítési folyamat gyakorlata,
  • a laboratórium tevékenységével kapcsolatos feljegyzések kezelése,
  • áttekinthető, az ISO 9001:2015 szabvány felépítését követő kézikönyv.

Az auditorok javaslata alapján 2019 júniusában az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok, valamint a GMP igazoló okirat kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a C&C Laboratory Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2019. évi auditjelentés
  2. A cég honlapja https://cclaboratory.eu/
  3. A cég kézikönyve

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2019. július

Tanúsítási szolgáltatások

Tekintse meg szolgáltatásainkat!

Kapcsolat

1082 Budapest Horváth Mihály tér 1.
Telefon: (+36)-1-456-6928
E-mail: cert@mszt.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!

Add Content...